Simona Halep a răbufnit după finala pierdută la Madrid: ”Am jucat, ca o proastă, tot ce i-a plăcut!”


Învinsă cu un scor simetric (4-6, 4-6) de Kiki Bertens, românca a recunoscut că a greșit strategia, dar a promis că va fi ”mai drăguță” cu ea după ce va face analiza meciului la rece.
Simona Halep a ajuns la deplina maturitate sportivă. Se observă în felul în care se mișcă pe teren, dar și prin declarațiile pe care le dă. Ea n-a dat vina pe problemele de sănătate cu care s-a confruntat în ultima săptămână deși e clar că tratamentul cu antibiotice i-a afectat felul în care s-a deplasat pe teren. Simona a recunoscut meritele olandezei, dar și faptul că a fost în pană de idei. "Am evoluat greşit şi sunt supărată pentru asta. Dar nu o să fac o dramă. Mă gândesc la următorul meci, când o să joc împotriva ei, să schimb unele lucruri. Am jucat, ca o proastă, tot ce i-a plăcut! Dar asta se întâmplă uneori şi pot să extrag lucrurile pozitive din această săptămână. Nu am crezut la început că voi fi în finală. Aşa că mă voi calma, voi analiza mai mult şi voi fi mai drăguţă cu mine”, a spus ocupanta locului 2 mondial. 
Cum anul trecut a disputat finală la Roma, iar la Roland Garros a câștigat, Simona are de apărat multe puncte până la sfârșitul acestei luni. Ea ar putea redeveni lider mondial dacă s-ar impune la Foro Italico, iar Naomi Osaka ar fi eliminată în turul 2. 

Irina Begu a trecut de calificări

Aflată pe locul 96 WTA, Irina Begu s-a calificat pe tabloul principal al turneului de categorie Premier 5 de la Roma. În meciul decisiv, ea a învins-o (6-2, 6-4) pe  campioana olimpică Monica Puig (Puerto Rico, locul 62 WTA). Begu şi-a asigurat un premiu de 7.879 de euro şi 31 de puncte WTA.

Loading...