Simona Halep, a patra jucătoare în clasamentul banilor

Ultima actualizare:

    Simona HalepFoto: Guliver/ GettyImages
Simona HalepFoto: Guliver/ GettyImages

În tenis, clasamentele realizate pe baza câștigurilor totale ale jucătorilor și jucătoarelor reflectă doar într-o oarecare parte rezultatele sportive, pentru că poziția din ierarhie depinde foarte mult de valorile contractelor de sponsorizare. Acest lucru e vizibil și în cel mai recent top Forbes.

Site-ul tennisworldusa.com a scos la iveală topul Forbes realizat pe baza premiilor și a sponsorizărilor câștigate de tenismeni și tenismene în perioada 1 iunie 2018 – 1 iunie 2019. Iar Simona Halep este din nou în Top 10. Ea ocupă poziția a noua, cu un total de 10,2 milioane de dolari. Dintre acestea, 6,2 milioane au fost obținute cu racheta în mână, pe teren, iar restul de 4 milioane au provenit din sponsorizări. Din păcate pentru Simona, ea suferă că nu reprezintă o țară cu o piață de desfacere mai mare, fiind singura sportivă din acest top care câștigă mai mult din premii decât de la sponsori!

Dacă românca este pe locul 9 la general, ea este a patra în ierarhia feminină. Aceasta este condusă de Serena Williams, cu 29,2 milioane de dolari (doar 4,2 milioane din premii), Naomi Osaka, cu 24,3 milioane de dolari (16 milioane din sponsorizări) și Angelique Kerber, cu 11,3 milioane (6 milioane de la sponsori). În ceea ce o privește pe japoneză, trebuie spus că dacă aceasta este a doua tenismenă în această ierarhie, care acoperă perioada 1 iunie 2018 -  1 iunie 2019, ea este prima în clasamentul întregului an 2019.

Roger Federer, lider detașat pentru a 14-a oară

Clasamentul general este dominat, pentru al 14-lea an la rând, de elvețianul Roger Federer. Acesta și-a mărit conturile cu nu mai puțin de 93,4 milioane de dolari. Dintre această sumă, 86 de milioane au fost obținute din sponsorizări, fostul lider mondial fiind un adevărat magnet pentru bani. El a câștigat aproape dublu față de ocupantul locului secund, Novak Djokovic, care a acumulat 50,6 milioane de dolari, dintre care 30 de milioane din sponsorizări. Pe locul al treilea este un nume surpriză: Kei Nishikori. Acesta a avut un an slab din punct de vedere sportiv - drept urmare a câștigat cu două milioane de dolari mai puțin decât Halep -, dar sponsorii l-au adus pe podium. Fiind singurul reprezentant al Asiei în tenisul masculin de top, el a atras toate firmele care aveau nevoie de reclamă pe continent, așa că a primit de la acestea în total 37,3 milioane de dolari.

Clasamentul câștigurilor în perioada 1 iunie 2018 - 1 iunie 2019

1. Roger Federer 93,4

2. Novak Djokovic 50,6

3. Kei Nishikori 37,3

4. Rafael Nadal 35

5. Serena Williams 29,2

6. Naomi Osaka 24,3

7. Alexander Zverev 11,8

8. Angelique Kerber 11,3

9. Simona Halep 10,2

10. Sloane Stephens 9,6

Notă: Sumele sunt în milioane de dolari

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net