Simona Halep a fost eliminată surprinzător în primul meci de la Wuhan. Eşecul o poate face să piardă poziţia a doua în clasamentul mondial.


Pentru Simona Halep, turneul de la Wuhan reprezenta încă o şansă de a ajunge pe primul loc în lume. Din păcate, a ratat-o după chiar primul meci. Calificată direct în turul secund al turneului WTA de la Wuhan, Simona Halep pornea ca favorită clară în afţa rusoaicei Daria Kasatkina. O jucătoare valoroasă, dar care niciodată nu reuşise să îi ia vreun set româncei.

Cu un antrenor nou lângă ea la acest turneu, Andrei Pavel, cu mama încurajând-o din tribună, Simona ar fi trebuit să nu aibă nici o problemă şi să se gândească deja la viitoarea adversară. Iată însă că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg şi lucrurile au ieşit foarte rău pentru compatrioata noastră. Kasatkina s-a impus mai uşor decât credea, cu scorul de 6-2, 6-1. Totul a durat o oră şi 12 minute.

Astfel, dintr-o candidată la locul 1 mondial la finalul acestei săptămâni, Simona Halep se vede în pericol de a pierde şi poziţia a doua în ierarhia WTA. Ea va fi depăşită de fostul lider Karolina Pliskova dacă aceasta va ajunge în semifinale la Wuhan. Oricare alt rezultat o va menţine pe Simona pe locul 2. Problema este că iberica Garbine Muguruza ar putea profita de eşecul româncei. Dacă va cuceri trofeul din China ea va avea un avans de 1.310 puncte în faţa jucătoarei noastre.

Tot marţi, la Wuhan, Sorana Cîrstea a fost eliminată în turul secund. Ea a fost învinsă de chinezoaica Qiang Wang, care s-a impus cu scorul de 6-3, 6-3.

 
 
Loading...