Simona Halep poate coborî pe locul 8

Ultima actualizare:

    Simona Halep  a obţinut anul trecut,  la Indian Wells, cel  mai important trofeu  al cariereiFOTO: AP
Simona Halep a obţinut anul trecut, la Indian Wells, cel mai important trofeu al cariereiFOTO: AP

Pentru Simona Halep încep zece zile de foc. Zece zile în care trebuie să încerce să-şi apere trofeul pe care l-a cucerit anul trecut la Indian Wells. Un eventual eşec ar putea-o arunca destul de mult în clasament.

În tenis este onorant, dar şi foarte riscant, să intri într-un turneu din postura de campion. Toată lumea e cu ochii pe tine, toată lumea vrea să facă poze cu tine, să primească un autograf. Dar şi stresul este foarte mare. Este mare pentru că ai de apărat multe puncte. Iar campioana de la Indian Wells are de apărat chiar foarte multe, pentru că victoria de anul trecut i-a adus 1.000 de puncte.

Acestea i se scad de azi, conform regulamentului, aşa că în clasamentul “live”, Simona a coborât deja un loc, pe 6! Peste ea, în ierarhia live, „nevăzută”, a trecut Carla Suarez Navarro, care a depăşit-o cu doar 55 de puncte. Cum urmăritoarele sunt nume importante în tenisul mondial, situaţia Simonei nu e chiar roz. Concret, dacă Petra Kvitova sau Roberta Vinci vor ajunge în finală, iar românca nu va trece de sferturi, atunci jucătoarea noastră ar cădea pe locul 8 în lume! 

Competiţia se dispută din această săptămână

Din păcate, în cazul fericit în care ar recuceri titlul – lucru pe care în istorie l-a mai reuşit doar Martina Navratilova, în 1990 şi 1991 – Simona nu ar reuşi decât să rămână pe locul 5, pe care îl ocupă în clasamentul oficial publicat luni de WTA.

Favorită 5 a turneului de la Indian Wells, Simona va intra în concurs vineri sau sâmbătă. Tragerea la sorţi a meciurilor de pe tabloul principal a avut loc aseară, după închiderea ediţiei.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net