Simona Halep poate pierde locul 4 în lume

Ultima actualizare:

    Simona Halep la WimbledonFOTO: EPA
Simona Halep la WimbledonFOTO: EPA

Pentru Simona Halep începe una dintre cele mai epuizante perioade din acest an. Cele 6 turnee pe care le va juca în următoarele două luni vor începe chiar cu cel mai important examen din punct de vedere al punctelor: Rogers Cup.

Campioană anul trecut la Montreal pentru a doua oară în carieră, Simona Halep are de apărat acum 900 de puncte. Numai că o va face la Toronto, Rogers Cup disputându-se alternativ într-un oraș sau altul. Acum pe locul 4 în clasament, cu 5.933 de puncte, Halep va coborî în clasamentul live care se va publica luni, pe poziția a cincea. Ei i se vor scădea cele 900 de puncte și astfel va fi depășită de Kiki Bertens. Numai că această situație poate reveni la normal, dacă Simona va avea un parcurs așa cum sperăm în Canada. Oricum, mai sus de locul 4 nu are cum să urce, pentru că nici o altă jucătoare dintre primele trei, Ashleigh Barty, Naomi Osaka și Karolina Pliskova, nu vor coborî sub 6.000 de puncte indiferent dacă vor pierde din primul meci.

După ce va termina competiția canadiană, Simona va pleca direct la Cincinnati, pentru a-și apăra finala disputată anul trecut. Acela va fi, însă, ultimul mare hop pentru jucătoarea noastră, pentru care finalul sezonului, de la US Open încolo, înseamnă o mare ocazie de a obține puncte. Eșecul de anul trecut din primul tur, de la New York, coroborat cu accidentarea la spate acuzată după aceea, au făcut ca în acest sezon ea să aibă un final de an în care doar să acumuleze puncte. Iar acest lucru o face principala favorită la terminarea pe primul loc al clasamentului la final de an.

Barty poate pierde primul loc

Pentru australianca Ashleigh Barty, turneul de la Toronto ar putea reprezenta momentul în care va pierde primul loc în clasamentul mondial WTA. Devenită lider al ierarhiei după victoria de la Roland Garros, ea va pierde la startul competiției canadiene 130 de puncte, suficiente pentru a coborî pe doi, sub fostul numărul 1 mondial, Naomi Osaka. Singura șansă pentru ca australianca să rămână pe locul 1 este să obțină un rezultat mai bun decât al asiaticei în Canada.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net