La cinci zile după triumful de la Wimbledon, campioana Simona Halep a fost felicitată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, care i-a înmânat cea mai înaltă distincţie a Patriarhiei Române.


La evenimentul de ieri au fost prezenţi atât părinţii şi alţi apropiaţi ai Simonei Halep, cât şi consilieri patriarhali, clerici, ostenitori ai Reşedinţei Patriarhale. În discursul său, capul Bisericii Ortodoxe Române (BOR) a subliniat că Halep a devenit un model: „Simona este pentru mulţi tineri, astăzi, un simbol al hărniciei, perseverenţei şi speranţei. Ne bucurăm să scoatem în evidenţă că toate realizările domniei sale sunt expresia talentului cultivat prin efort susţinut, prin efort constant. Pe lângă toate acestea însă, Biserica, dragă Simona, preţuieşte foarte mult faptul că mărturisiţi în public, prin semnul Sfintei Cruci, credinţa creştină ortodoxă şi prin aceasta arătaţi că reprezentaţi cu fidelitate poporul român credincios, jertfelnic şi talentat. Vă dorim ani mulți, cu sănătate și bucurie și mult ajutor de la Dumnezeu!”, a spus Patriarhul României.
Cunoscută pentru faptul că se închină la finalul fiecărui meci disputat, Simona Halep a primit, pe lângă Crucea Patriarhală, și o Biblie “Centenar”. „Totdeauna îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru tot ce mi-a oferit şi pentru familia în care am crescut. Mă bucur că sunt româncă. Mă bucur că sunt pe acest pământ şi sper să bucur cât mai mulţi oameni şi copii, să-i inspir să reuşească şi ei ceea ce-şi doresc. Slavă Domnului și Dumnezeu să ne binecuvinteze pe toți!”, a afirmat Simona Halep, care urmează a fi decorată cu Ordinul Național ”Steaua României”, decretul fiind semnat deja de președintele Klaus Iohannis.  
Crucea Patriarhală este cea mai înaltă distincţie acordată de către Patriarhia Română, fiind conferită, la propunerea ierarhilor eparhioţi,  de către Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, clericilor şi mirenilor cu o activitate meritorie îndelungată pe tărâm pastoral-misionar, administrativ-bisericesc, didactic-educativ şi social-filantropic. Ea a fost instituită în anul 1925 de către patriarhul Miron. Printre Printre mirenii care au primit Crucea Patriarhală, pe lângă Simona Halep, se numără Ilie Ilașcu, Constantin Bălăceanu-Stolnici și Traian Băsescu. 

Loading...