Simona Halep s-a accidentat în meciul cu Angelique Kerber și a părăsit terenul șchiopătând și cu ochii în lacrimi

Ultima actualizare:

    Simona HalepFoto: EPA-EFE
Simona HalepFoto: EPA-EFE

Ocupantă a locului 3 WTA şi cap de serie numărul 3, Simona Halep (29 de ani) a fost nevoită să abandoneze în turul 2 al turneului WTA 1000 de la Roma. Românca avea sub control meciul cu germana Angelique Kerber (26 WTA), conducând cu 6-1, 3-3, moment în care a resimțit dureri la piciorul stâng. Partida s-a întrerupt, iar Halep a fost nevoită să abandoneze.

Acceptată direct în turul 2 a întrecerii pe care a câștigat-o anul trecut, Simona Halep a dominat meciul, câștigând primul set cu 6-1. Apoi, în următorul, a avut 2-0 și a ratat câteva şanse de 3-0. Kerber a revenit și apoi s-a mers umăr la umăr până la 3-2. În momentul în care Kerber avea 30-0, pe serviciul ei, Halep a acuzat o accidentare la gamba stângă după ce a returnat o minge. Ea a solicitat imediat intervenţia fizioterapeutului. Cu dureri mari şi cu lacrimi în ochi, sportiva din Constanţa a ajuns cu greu la bancă şi a luat decizia de a se retrage. Apoi, ajutată de Kerber, care i-a luat geanta, Simona Halep a părăsit terenul şchiopătând, fiind transportată la centrul medical cu un vehicul al organizatorilor. La ceva timp după meci, WTA a prezentat, într-un filmuleţ postat pe Twitter, momentul în care Angelique Kerber a ajutat-o pe Simona Halep să-şi strângă lucrurile după accidentarea de la Roma.

Simona Halep a suferit o ruptură la gamba stângă

După ce a fost consultată la Centrul medical, Simona Halep a făcut următorul anunț: „Investigațiile au arătat că am o ruptură la nivelul gambei stângi. Voi efectua un RMN mâine pentru a înțelege mai bine despre ce accidentare este vorba, dar, pentru moment, nu suntem siguri de perioada de recuperare. Sunt foarte dezamăgită să închei în acest fel turneul de la Roma, dar voi face tot ce pot să mă recuperez și să revin cât mai rapid posibil. Vă mulțumesc pentru susținere și vă voi ține la curent cu recuperare".  

În 2021, Halep s-a confruntat cu multe probleme de sănătate. Înainte de Australian Open, ea a acuzat dureri de spate din cauza aerului condiționat. ”Mușchiul s-a blocat puțin, dar am făcut tratament și mă simt mai bine. Nu e nimic periculos, sunt obișnuită. Așa se întâmplă când mi-e frig. Am pățit-o și anul trecut, la Roland Garros. Nu sunt foarte îngrijorată, dar am grijă”, a spus ea, atunci. Apoi, ea a renunțat să participe la turneele de la Doha și Dubai, retrăgându-se de la Miami Open după un singur meci. Tot din motive medicale. În aprilie, Halep a renunțat să joace meciul cu Italia din Cupa „Billie Jean King” fiindcă a declarat că nu s-a refăcut după o accidentare la umăr... 

Angelique Kerber o va întâlni în optimile de finală pe letona Jelena Ostapenko, locul 49 WTA.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net