Favorită cu numărul 1, Simona Halep (28 de ani) s-a calificat pentru a treia oară în carieră în finala turneului de categorie Premier 5 de la Roma. După un meci care a durat două ore și 17 minute, constănțeanca s-a impus cu 6-3, 4-6, 6-4 în fața ibericei Garbine Muguruza (17 WTA şi cap de serie numărul 9).


Urmărită de un număr redus de spectatori care au păstrat distanțarea fizică, în tribună, confruntarea dintre Halep și Muguruza a fost dominată în mare parte de jucătoarea noastră. Agresivă, generând schimburi lungi, dar și schimbări de direcție, constănțeanca a avut 5-1 în primul set pe care l-a câștigat cu 6-3. Totul a mers bine și în următorul până la 4-2, când, deși a acuzat o accidentare, Muguruza a revenit uluitor și s-a impus cu 6-4! Nici „decisivul” n-a fost lipsit de emoții pentru Halep. Și aceasta deși a avut două mingi de 5-0... Iberica s-a apropiat amenințător (5-4), însă două duble greșeli i-au adus victoria Simonei, care a bifat astfel calificarea în finala sa cu numărul 39 în circuitul WTA, respectiv în a treia consecutivă din acest an. Totodată,  Halep a redus diferența (3-4) în confruntările cu Muguruza.  
Halep va disputa finala mâine (luni, 21 septembrie), iar în ultimul act va juca cu învingătoarea disputei dintre Marketa Vondrousova (Cehia, locul 19 WTA şi favorită 12) și Karolina Pliskova (locul 4 WTA şi cap de serie 2).
Calificarea în finală i-a asigurat Simonei un premiu de 150.000 de euro şi cu 585 de puncte WTA. În caz că va câștiga ea va primi 205.190 de euro şi 900 de puncte WTA.

 
 
Loading...