Simona Halep s-a calificat în finală la Roland Garros, turneu pe care l-a pierdut în 2014

Ultima actualizare:

    Simona Halep s-a calificat în Finala Roland GarrosFoto: EPA
Simona Halep s-a calificat în Finala Roland GarrosFoto: EPA

Simona Halep, locul 4 mondial, a ajuns în finala la Roland Garros, după un meci de trei seturi cu cehoaica Pliskova. Românca va juca mâine, 9 iunie, cu trofeul pe masă în compania letonei Jelena Ostapenko, locul 47 WTA, miza fiind uriașă: dacă se va impune, Simona va ajunge pe primul loc în clasament!

După revenirea incredibilă din sfertul de finală cu Elina Svitolina, Simona Halep a mai reușit un meci fabulous. De această dată în semifinale, cu favorita doi a Openului francez, Karolina Pliskova. Românca avea avantajul moral al celor patru succese obținute în fața Karolinei, și, spre fericirea noastră, numărul victoriilor a crescut! Simona s-a impus în trei seturi, 6-4, 3-6, 6-3, calificându-se pentru a doua oară în carieră în ultimul act al turneului de Mare Șlem parizian.

”Este minunat să fiu din nou în finală. Vreau să dau totul să câștig de această dată, dacă în 2014 nu am reușit”, a spus, euforică, Halep. Jucătoarea noastră o va întâlni pe letona Jelena Ostapenko, care ieri și-a făcut cel mai frumos cadou la aniversarea celor 20 de ani : accederea în finală. ”Ea nu are nimic de pierdut și va juca, probabil, relaxată. Eu voi da totul pentru a învinge”, a prefațat Simona partida de mâine, de la ora 16.00.

Dincolo de trofeul pus în jos, finala de la Roland Garros are o greutate aparte pentru româncă. În cazul fericit - și dorit de noi – în care se va impune în fața lui Ostapenko, Simona va deveni lider mondial!

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net