Lider autoritar al clasamentului mondial, Simona Halep s-a calificat în finala Cupei Rogers de la Montreal, turneu cu premii totale de 2,8 milioane de dolari. În semifinale, românca s-a impus cu 6-4, 6-1 în fața australiencei Ashleigh Barty, locul 16 WTA şi favorită 15.


Halep a avut nevoie de numai 70 de minute pentru a câştiga disputa cu jucătoarea de la antipozi. Ea şi-a adjudecat primul set (6-4) în 37 de minute, după ce a făcut de două ori break, în timp ce adversara sa a câştigat o dată pe serviciul româncei. În actul al doilea, care a durat 33 de minute, Simona s-a impus cu 6-1, reuşind şi trei breakuri. Imediat după meci, pe teren, românca a declarat: “Când sunt obosită, sunt relaxată şi pot juca un tenis mai bun. Turneul acesta este foarte frumos, îmi place acest teren, mă simt foarte bine. Cred că pentru că sunt fericită pot câştiga meciuri. Este mereu o plăcere să joc aici, am amintiri frumoase din 2016. Urmează un fi un meci dificil, în care vreau doar să dau tot ce pot”.

În finală, Halep o va înfrunta pe câştigătoarea meciului Sloane Stephens (SUA, locul 3 WTA)  - Elina Svitolina (Ucraina, 5 WTA), programat în această noapte, după ora 1.00 (ora României). 

Pentru Halep aceasta este a 5-a finală din acest an, după cele de la Shenzhen, Roland Garros – ambele câştigate, Australian Open şi Roma – pierdute. Anul trecut, constănțeanca a jucat în semifinale la Rogers Cup, când competiţia s-a disputat la Toronto. Ea a câştigat ediţia din 2016 a acestui turneu, tot la Montreal, iar în 2015 a pierdut în finală.

Premiul pentru câştigătoarea turneului de la Montreal este de 519.480 de dolari şi 900 de puncte. Învinsa din finală va primi 252.425 de dolari şi 585 de puncte.

 
 
Loading...