Simona Halep s-a întors în timp cu 3 ani

Ultima actualizare:

    Simona Halep a părăsit terenul de la Dubai cu capul plecatFoto: AP
Simona Halep a părăsit terenul de la Dubai cu capul plecatFoto: AP

Eşecul suferit în faţa Anei Ivanovici în optimile de la Dubai e doar ultimul dintr-o serie mai lungă de înfrângeri ale Simonei Halep în 2016. O comparaţie a rezultatelor primelor 5 partide disputate în ultimii patru ani ne scoate în evidenţă un adevăr trist: Simona s-a întors la nivelul din 2013!

Concret, în acest an, Simona Halep a pierdut trei dintre cele cinci meciuri disputate în circuitul WTA. Nu am pus la socoteală şi cele două confruntări din Fed Cup pentru că în alte sezoane ea a avut mai multe meciuri de disputat în această competiţie şi nu ar fi fost corect să amestecăm „merele cu perele”. În 2016, singurele succese din WTA ale jucătoarei care a început anul pe locul 2 au fost cele două de la Sydney. De atunci, ea a adunat trei eşecuri consecutive, ceea ce nu i s-a mai întâmplat din 2013, de când era doar numărul 50 mondial. Cel mai bun an din acest interval a fost 2015, atunci când ea a debutat cu o victorie spectaculoasă la Shenzhen, aceasta fiind urmată de o calificare în sferturile de finală la Australian Open. 

Din păcate, înfrângerea cu 7-6, 6-2 suferită în faţa Anei Ivanovici a făcut-o pe Simona Halep să cadă pe locul 4 în lume, fiind depăşită de Radwanska. Halep îşi poate adăuga puncte în clasamentul mondial printr-o prestaţie cât mai bună la Doha, turneu care face parte din seria celor de Premier 5 şi care va începe duminică. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net