Campioana de la Wimbledon a recunoscut faptul că se teme pentru sănătatea ei în contextul în care numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus a tot crescut.


Aflată pe locul 2 WTA, Simona Halep (28 de ani) a luat decizia de a se retrage de la Palermo Ladies Open, primul turneu din circuitul mondial de tenis organizat după declararea pandemiei de COVID-19, la mijlocul lunii martie.
Simona a transmis următorul mesaj pe rețelele sociale: „Având în vedere creşterea recentă a cazurilor COVID-19 în România şi îngrijorării mele cu privire la călătoriile aeriene internaţionale în acest moment, am luat decizia grea de a mă retrage de la Palermo. Vreau să mulţumesc directorului turneului şi Ministerului italian al Sănătăţii pentru toate eforturile în numele meu". Inițial, a existat temerea că lui Halep nu i se va permite participarea după ce Ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, a anunţat, vineri, că toţi cetăţenii din România şi Bulgaria vor trebui să intre în carantină pentru 14 zile la sosirea în Italia. Această măsură le afectează şi pe alte jucătoare, printre ele fiind Sorana Cîrstea, Irina Begu şi Patricia Ţig, înscrise în calificările turneului de la Palermo. Motiv pentru care organizatorii ceruseră o derogare.
Favorită numărul 1 la Palermo, Halep este înscrisă și la turneul de la Praga, de peste o săptămână.

Loading...