Simona Halep a scăpat printre degete trofeul de la Doha

Ultima actualizare:

Simona Halep a pierdut ieri prima finaă disputată în carieră la Doha, după un meci pe care l-a dominat în prima lui jumătate. Belgienca Elise Mertens s-a impus cu scorul de 3-6, 6-4, 6-3, cucerind astfel al cincilea trofeu din carieră. Simona a pierdut pentru a 16-a oară un meci decisiv, dar s-a ales cu un cec de 85.000 de dolari. Săptămâna viitoare, Simona va juca la Dubai, unde va fi cap de serie numărul 3.

Pentru Simona Halep, finalele au devenit ceva la fel de normal ca mersul la serviciu. Ea a jucat ieri pentru a 34-a oară cu trofeul pe masă și, dacă înaintea meciului specialiștii o considerau favorită clară, Elise Mertens a demonstrat că în tenis orice este posibil și că victoria din semifinale contra nemțoaicei Angelique Kerber nu a fost întâmplătoare. Astfel, belgianca a obținut prima victorie din carieră în fața compatrioatei noastre, care conduce acum cu scorul general de 2-1. Simona a rămas cu ”doar” 18 titluri câștigate în carieră, ultimul venind anul trecut, la Montreal. Oricum, ea rămâne una dintre foarte puținele jucătoare din circuit care se pot mândri că au câștigat câte un trofeu WTA cinci ani consecutiv, în perioada 2013 – 2018 inclusiv.

Simona Halep şi Elise Mertens, pozând împreună cu trofeele primite
Simona Halep şi Elise Mertens, pozând împreună cu trofeele primite

Până la un punct, totul a părut o joacă pentru tenismena născută în Constanța. Primul set a fost echilibrat până la scorul de 3-3. Atunci, deși revenise de la 1-3, Elise Mertens s-a prăbușit psihic și nu a mai fost în stare să câștige aproape nici o minge, astfel că Simona s-a impus cu scorul de 6-3. Iar începutul actului secund a curs în aceeași notă, românca ajungând să conducă, 2-0, în doar câteva minute. Dar un tertip folosit de Mertens, care a cerut time-out medical la scorul de 1-2, a scos-o puțin din ritm pe jucătoarea noastră. Puțin frustrată și parcă puțin obosită, Halep a început să greșească mai des și, la scorul de 4-4, și-a pierdut serviciul, belgianca ajungând în premieră să conducă într-un set în acest meci. Din păcate, aceasta și-a valorificat serviciul și a ajuns să câștige cu 6-4, egalând astfel situația pe tabelă.

Setul al treilea al finalei de la Doha a fost dramatic

Setul al treilea a fost dramatic. El a început cu un break al belgiencei, care s-a distanțat la 2-0 după un game interminabil, de aproape 10 minute. Așa cum ne-a obișnuit, Simona nu a renunțat la luptă și, așa cum doar ea știe, a egalat situația, reaprinzând flacăra speranței în inimile zecilor de români prezenți în tribune, dar și al milioanelor de fani care au urmărit-o la televizor. Din păcate, românca a ratat pe propriul serviciu șansa de a reveni la conducere, Mertens făcând break și câștigând apoi la zero pe propriul serviciu pentru a ajunge la 4-2 în decisiv. Evident obosită și cu dureri de spate (dacă ar fi să ne luăm după desele atingeri ale spatelui cu mâna din timpul ultimului set), jucătoarea noastră a mai făcut un efort și a reușit să-și câștige propriul serviciul, reducând puțin din distanță. Din păcate a fost ultima răbufnire de orgoliu, ea chiar nemaiputând să își impună jocul, pierzând cu 6-3 și, implicit, titlul.

Simona Halep a câștigat un cec de 85.000 de dolari

Pentru prezența din finală, Simona și-a asigurat un cec de 85.000 de dolari, adică jumătate din cât a câștigat în întreg sezonul 2019. Punctele acumulate la Doha o vor urca pe jucătoarea noastră pe locul 2 în clasamentul mondial WTA, dar mai mult decât atât, o vor ajuta cu siguranță în încercarea de a ataca reocuparea primei poziții, deținute de Naomi Osaka.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net