Simona Halep se reîncarcă pentru Wimbledon

Ultima actualizare:

    Simona Halep poate recupera pe iarbă o parte din punctele pierdute la ParisFoto: Guliver / GettyImages
Simona Halep poate recupera pe iarbă o parte din punctele pierdute la ParisFoto: Guliver / GettyImages

Simona Halep are de apărat doar 130 de puncte pe iarbă dintr-un total de 1.636 până la finalul anului

Imediat după ce a fost eliminată de la Roland Garros, în ”sferturi”, Simona Halep a declarat: ”Acum mă voi pregăti pentru sezonul pe iarbă, fără presiune. Va fi un an fără presiune”.Cu toate că a alunecat pe locul 8 mondial, cel mai slab ocupat de ea din februarie 2014, constănțeanca nu dramatizează. Și nici nu are motive să o facă. În primul rând fiindcă a spus deseori, anul acesta, că și-a schimbat obiectivele după ce a fost lider mondial mai bine de un an și după câștigarea primului titlu de mare șlem. ”Îmi doresc să câștig Fed Cup și o medalie olimpică”, a mărturisit Halep. În al doilea rând, Simona are de apărat 1.636 de puncte până la finalul acestui an. Adică mai puțin decât a avut la Paris, dar și față de cât ar obține triumfând la unul din următoarele două turnee de grand slam. Spre deosebire de anii trecuți, când a disputat semifinală (2014) sau ”sferturi” (2017), Simona nu are de apărat decât 130 de puncte la Wimbledon. Și aceasta fiindcă anul trecut a părăsit întrecerea londoneză în turul 3 (6-3, 4-6, 5-7 cu Su-Wei Hsieh). În plus, ea a obținut un wild-card la Eastbourne, un turneu la care a renunțat în 2018. Așadar, ar putea recupera pe iarbă măcar o parte din punctele irosite pe zgură. 

Ar putea cere wild-card la București

Halep are și varianta ca, în cazul unei eliminări premature la Wimbledon, să solicite o invitație pentru turneul de la București. Ea nu se află pe lista anunțată de organizatori, însă n-ar fi o problemă să fie inclusă în baza unui wild-card. Ar fi o ocazie pentru Simona să mai strângă ceva puncte și de a se reîntâlni cu publicul care o iubește.La toamnă, constănțeanca va avea alte două perioade distincte în circuit. Mai întâi, va avea de apărat 1.485 de puncte pe care le-a strâns câștigând (7-6/6, 3-6, 6-4 cu Sloane Stephens) la Montreal (900 puncte) și disputând finala de la Cincinnati (585 p). Apoi, însă, va avea de apărat doar 21 de puncte fiindcă anul trecut a pierdut la US Open (10 puncte), Wuhan (1p) și Beijing (10p), de fiecare dată în primul meci, retrâgându-se de la Turneul Campioanelor.  

Cotidianul ”L’Equipe” a numit-o superstar

În ziua în care a pierdut (2-6, 4-6) cu Amanda Anisimova, cotidianul francez ”L’Equipe” i-a dedicat un articol amplu româncei sub titlul ”Simona superstar”. Sub semnătura Clementinei Blondet, publicația subliniază că ea este susținută la Paris de către compatrioții săi, pentru care a devenit un simbol al reușitei. ”Nu are decât 27 de ani și n-a vorbit niciodată despre retragerea ei, dar face parte deja  din Pantheonul sportivilor români alături de Nadia Comăneci și Gheorghe Hagi. A fost declarată cetățean de onoare în București, Constanța, orașul său natal, și Bușteni. Ea va câțtiga poate alte turnee de Grand Slam sau Jocurile Olimpice, unul dintre marile sale obiective. Va inspira viitori jucători sau jucătoare. Sigur este că românii nu o vor uita pe Simona”.   

Ashleigh Barty și Marketa Vondrusova dispută finala

Disputate azi, la Paris, semifinalele întrecerii feminine s-au încheiat cu următoarele rezultate: Ashleigh Barty (Australia / favorita nr. 8) - Amanda Anisimova (SUA) 6-7/4, 6-3, 6-3 și Marketa Vondrousova (Cehia) - Johanna Konta (Marea Britanie) 7-5, 7-6/2. Pentru ambele câștigătoare finala de mâine va fi și prima într-un turneu de Grand Slam. Este de remarcat evoluția lui Barty, care, după ce a pierdut primul set, a avut forța să revină de la 0-3 în al doilea și să se impună.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net