Simona Halep și-a asigurat calificarea matematică în Turneul Campioanelor

Ultima actualizare:

    Simona Halep a atins punctajul ce-i asigură prezența la Turneul CampioanelorFoto: Guliver / GettyImages
Simona Halep a atins punctajul ce-i asigură prezența la Turneul CampioanelorFoto: Guliver / GettyImages

Prin accederea în semifinalele Rogers Cup Simona Halep și-a asigurat prezența la Turneul Campioanelor

Victoria (7-5, 6-1) din meciul cu Caroline Garcia a făcut ca românca să acumuleze 5.766 de puncte, cu 46 mai mult decât avea nevoie pentru a fi prezentă la Singapore.În 2018, Simona a acumulat cele mai multe puncte prin victoria de la Roland Garros (2.000p) și prin calificarea în finala de la Australian Open (1.300p). Ea și-a depășit déjà punctajul cu care s-a calificat în 2017 (5.675p).Halep va fi prezentă pentru a 5-a oară la Turneul Campioanelor. Iar dacă în edițiile 2015 (locul 3 în Grupa Roșie), 2016 și 2017 (locul 4 în Grupa Roșie) n-a reușit să se califice în semifinale, în 2014 ea a jucat cu trofeul pe masă, înclinându-se (3-6, 0-6) în fața Serenei Williams.

Buzărnescu se află pe 15

În clasamentul WTA Race la zi, Simona era urmată de Angelique Kerber (Germania) 4.918 puncte, Caroline Wozniacki (Danemarca) 3.912 p, Petra Kvitova (Cehia) 3.673 p, Elina Svitolina (Ucraina) 3.411 p, Sloane Stephens (SUA) 3.054 p, Daria Kasatkina (Rusia) 2.747 p, Elise Mertens (Belgia) 2.652 p, Karolina Pliskova (Cehia) 2.643 p și Julia Goerges (Germania) 2.403 p.Este de remacat și că Mihaela Buzărnescu ocupă locul 15 în clasamentul pentru Turneul Campioanelor, cu 1.995 puncte. Cum s-a accidentat la Montreal, motiv pentru care a luat o pauză, șansele ei de a fi între primele opt clasate în această ierarhie s-au micșorat.Ajuns la a 48-a ediție, Turneul Campioanelor se va desfășura în Singapore, între 21 și 28 octombrie. Până atunci, săptămâna viitoare Simona va participa la turneul de la Cincinnati. Fiind cap de serie numarul 1, ea va intra direct în turul 2, acolo unde o poate înfrunta pe Irina Begu, care va întâlni în rundul inaugural o jucătoare venită din calificări.

S-a declarat nemulțumită de program

La puțin timp după calificarea în semifinalele turneului de la Montreal românca a aflat că va disputa meciul cu australianca Ashleigh Barty la ora locală 13.00 (diseară, la 20.00 în România. Și Halep a reacționat destul de dur: "Cred că sunt singura jucătoare care are cel mai prost program de-a lungul săptămânii. Cred că asta se întâmplă aproape la fiecare turneu. Cred că WTA este un pic supărată pe mine, pentru că ei încearcă mereu să mă pună jos, pot spune, în program. Şi sunt foarte supărată pentru asta. Adversara mea are deja şase ore de odihnă la hotel şi eu abia am terminat meciul... Ieri (n.r. - joi), am jucat două meciuri. Consider că azi ar fi trebuit să joc al doilea meci în sesiunea de seară şi mâine la 18.00, nu la 13.00. Nu m-am plâns niciodată de program. După cum mă ştiţi deja de ani, nu mă plâng niciodată de nimic. Dar azi a fost destul", a declarat Halep, la conferinţa de presă după meciul cu Caroline Garcia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net