Simona Halep și Patricia Țig, în top-ul ”lovitura anului”

Ultima actualizare:

    Patricia Țig și Simona Halep candidează la titlu de ”lovitura anului 2019”
Patricia Țig și Simona Halep candidează la titlu de ”lovitura anului 2019”

Simona Halep și Patricia Țig au fost nominalizate la titlul WTA pentru cea mai bună execuție tehnică din 2019. Alături de ele ”au prins finala” în ancheta Asociației Jucătoarelor Profesioniste de Tenis poloneza Iga Swiatek şi ucraineanca Elina Svitolina.

Cum se obișnuiește, finalul an prilejuiește diverse anchete. Una dintre ele a fost inițiată de WTA, care i-a invitat pe iubitorii sportului alb să voteze cele mai reușite lovituri din acest an. A existat o fază semifinală, fiind alcătuite două grupe. În prima, A, au fost nominalizate jucătoarele care au câștigat în primele cinci luni ale anului: taiwaneza Su-Wei Hsieh (câştigătoarea anchetei din ianuarie), Simona Halep (februarie, o lovitură reuşită în faţa canadiencei Eugenie Bouchard la Dubai, și mai, cu o execuție din meciul cu britanica Johanna Konta, la Madrid), belgianca Kirsten Flipkens (martie) şi poloneza Iga Swiatek (aprilie). Din Grupa B au făcut parte daneza Caroline Wozniacki (nominalizată pentru o lovitură reușită în luna iunie), Patricia Ţig (iulie, cu o execuție izbutită la Bucureşti contra germancei Laura Siegemund), perechea americană CoCo Vandeweghe / Bethanie Mattek-Sands (august), portoricana Monica Puig (septembrie) şi ucraineanca Elina Svitolina (octombrie).Este de amintit că Simona Halep a câştigat ancheta din 2018 cu o lovitură dintr-un meci Agnieszka Radwanska din turul 3 al turneului de la Miami. Atunci constănțeanca a obținut 48% din voturi, depășind-o pe jucătoarea poloneză (31%), cvintuplă laureată.

Fanii își aleg jucătoarea favorită

Halep mai este nominalizată și într-o altă anchetă inițiată de WTA. Și anume aceea prin care fanii sunt invitați să-și aleagă jucătoarea favorită din 2019. Din grupul de 29 de sportive nominalizate mai fac parte Serena şi Venus Williams (SUA), sportiva canadiană de origine română Bianca Andreescu, Karolina Pliskova (Cehia), Ashleigh Barty (Australia), Naomi Osaka (Japonia), Elina Svitolina (Ucraina) şi Angelique Kerber (Germania). Fanii pot vota pe site-ul WTA, iar câştigătoarea va fi anunţată în 20 decembrie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net