Simona Halep şi-a văzut visul cu ochii la Roland Garros 2018: povestea unei finale de neuitat

Ultima actualizare:

    Simona Halep e campioană la Roland Garros 2018FOTO: EPA
Simona Halep e campioană la Roland Garros 2018FOTO: EPA

Simona Halep a devenit pentru prima dată campioană la un Grand Slam, după ce a învins-o în finală la Roland Garros pe Sloane Stephens

Simona Halep a reuşit să-şi îndeplinească un vis pe care îl are de când a început tenisul: să cucerească un titlu de Grand Slam! Ea a cucerit ieri trofeul la Roland Garros, după ce a învins-o cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1, pe americanca Sloane Stephens. Astfel, s-a scris o pagină de istorie în sportul românesc, care nu a mai avut un român triumfător la un Mare Şlem de 40 de ani!

Simona Halep a început timid meciul cu Sloane Stephens, probabil sub imperiul emoţiilor provocate de amintirile deloc plăcute ale precedentelor trei finale de Grand Slam pierdute în anii precedenţi. Astfel, americanca s-a instalat la cârma jocului şi a reuşit să câştige primul set al meciului destul de clar, cu 6-3. Actul secund a început la fel de prost pentru jucătoarea noastră, care s-a trezit condusă cu 2-0, dar acela a fost, parcă, momentul în care Simona şi-a adus aminte că e lider mondial. Aşa că a început revenirea, una absolut spectaculoasă. A condus cu 4-2, a fost egalată, dar nu a mai cedat apoi următoarele 7 game-uri, ajungând să conducă în decisiv cu 5-0! Victoria a venit firesc, scor final: 3-6, 6-4, 6-1, spre bucuria sutelor de români aflaţi în tribune, care au încurajat-o pe jucătoarea noastră de la început până la sfârşit. Ultima minge a declanşat o bucurie reţinută a Simonei, care înainte de a acorda interviul de final, a urcat în tribună, unde şi-a îmbrăţişat, cu lacrimi în ochi, întreaga echipă. Cea mai lungă îmbrăţişare a fost cea cu antrenorul Darren Cahill, cel fără de care nimic nu era posibil.

La final, cu ochii în lacrimi şi extraordinar de emoţionată, Simona Halep a declarat: „Vă mulţumesc pentru tot sprijinul. În ultimul game simţeam că nu mai pot respira, nu voiam să repet ce s-a întâmplat anul trecut. E uluitor ce se întâmplă, am visat la asta de când m-am apucat de tenis. Sunt foarte fericită că s-a întâmplat la Roland Garros. Parisul e oraşul special pentru mine”, a declarat, emoţionată, Simona Halep, la interviul acordat pe teren, chiar după victorie.

În ceea ce priveşte victoria din faţa americancei, Simona a declarat: „Sloane e o jucătoare foarte bună, mereu e greu să joc contra ei. Mi-am zis că trebuie să mă relaxez, să mă bucur de meci şi am reuşit să revin. Am găsit forţa mentală pentru asta”, a mai spus ea. Românca a încurajat-o pe adversara ei: „Te-ai descurcat bine după revenire, ai luat titlul la US Open, iar azi ai jucat foarte bine. Sunt sigură că vei mai juca multe finale în viitor. Îţi urez succes!”, a încheiat Halep.

Simona Halep a devenit a 49-a jucătoare din lume care ridică deasupra capului un trofeu de Grand Slam, în Era Open şi a doua româncă, după Virginia Ruzici, campioană aici, pe zgura pariziană, în urmă cu exact 40 de ani, în 1978.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net