Simona Halep a trăit coșmarul american

Ultima actualizare:

    Simona HalepFOTO: EPA
Simona HalepFOTO: EPA

Simona Halep a făcut cel mai slab meci din acest an și a fost eliminată în semifinalele turneului de la Indian Wells.

Simona Halep a avut o zi de coșmar la Indian Wells. Ea a fost eliminată în semifinalele turneului american după o prestație foarte slabă. Durerea e mare deoarece românca s-a înclinat în fața unei jucătoare pe care o învinsese deja o dată anul acesta, la Australian Open: Naomi Osaka.

Starea de nervozitate în care Simona Halep a disputat meciul din sferturile de finală, câștigat în fața croatei Petra Martic, s-a regăsit și în disputa din semifinale. Din păcate, acum românca a întâlnit o jucătoare decisă să lupte pentru orice punct, iar asta a însemnat dezastrul pentru tenismena noastră. Halep a fost învinsă cu scorul de 6-3, 6-0, la capătul unui meci care a durat 63 de minute și în care românca a fost departe de jocul etalat în acest an. La finalul disputei, Simona a încercat să spună ce s-a întâmplat. Din păcate, nici ea nu avea vreo explicație: ”Am încercat totul pentru a fi pregătită să joc acest meci. Nu caut scuze. Doar explic ce s-a întâmplat. Nu am fost pregătită şi am jucat greşit. Nu am simţit mingea deloc. Am jucat ok până la 4-3, dar apoi am ieşit din joc. Nu ştiu de ce. Mi-am pierdut concentrarea. Ea a fost mai bună, mai bine pregătită, a fost gata să joace şi să câştige meciul. Eu nu am fost", a declarat Halep la conferinţa de presă.

Debusolarea Simonei din teren a simțit-o și antrenorul Darren Cahill. Intrat pe teren pentru a-i da sfaturi la scorul de 0-3 în setul secund, el a încercat în zadar să-și motiveze jucătoarea: "Până la 3-3 totul a fost în regulă. Ce se întâmplă? Nu eşti tu, nu este jocul tău", a întrebat-o Cahill pe Simona Halep. Cum aceasta nu i-a răspuns, ca de obicei, australianul a încercat să-i dea câteva indicații tactice. Sfaturile sale s-au lovit de un adevărat zid, iar rezultatul s-a văzut: Simona nu a reușit să-i ia decât trei game-uri jucătoarei clasate pe locul 44 în clasamentul mondial, pe care o învinsese acum două luni cu scorul de 6-3, 6-2.

La rândul ei, japoneza radia de fericire la conferința de presă: "Am încercat doar să fiu constantă în joc. Cred că în Australia am făcut prea multe greşeli şi parcă i-am dat meciul, aşa că am încercat să fiu un pic enervantă şi să returnez mult. Nu am vrut să mă uit prea mult pe partea cealaltă a terenului, pentru că simţeam că mi-aş pierde concentrarea. Am fost un pic surprinsă, mai ales la începutul setului secund, deoarece mi se părea că imi dă... punctele gratis, dar am încercat să nu mă gândesc prea mult la asta", a declarat Osaka. Ea traversează cea mai bună săptămână din cariera profesionistă, ajungând în premieră în finala unui turneu Premier Mandatory.

Pentru Simona urmează acum două zile de pauză, după care va începe antrenamentele la Miami, acolo unde va fi principala favorită a competiției ce va începe joi. Pe tabloul principal al acestui turneu mai avem trei românce: Sorana Cîrstea, Irina Begu și Mihaela Buzărnescu. Indiferent de rezultatul pe care îl va înregistra la Miami, Simona Halep va rămâne pe primul loc în clasamentul mondial. Practic, ea va domina topul WTA cel puțin până după încheierea turneului de la Madrid, adică până pe 13 mai.

Puștoaicele joacă finala

Finala din acest an a turneului de la Indian Wells este una pe care nu ar fi anticipat-o nimeni nici măcar înaintea sferturilor de finală. Japoneza Naomi Osaka se va lupta pentru trofeu cu o altă jucătoare aflată în premieră în ultimul act al unui turneu Premier Mandatory, rusoaica Daria Kasatkina. Aceasta din urmă este adevărata eroină a turneului din acest an, eliminând pe rând patru foste sau actuale campioane de Grand Slam. Astfel, i-au căzut victime Sloane Stephens (16-imi), Caroline Wozniacki (optimi), Angelique Kerber (sferturi) și, ieri dimineață, Venus Williams, în semifinale. Pe aceasta din urmă a învins-o cu 4-6, 6-4, 7-5. Finala, care va avea loc în această seară, de la ora 21.00, e cea mai ”tânără” din 2001 încoace, punând față în față jucătoare care au, fiecare, 20 de ani. Acum 17 ani, în finală, Serena Williams (19 ani) o învingea cu 4-6, 6-4, 6-2 pe Kim Clijsters (17 ani).

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net