Simona Halep a trecut de 27 de milioane de dolari

Ultima actualizare:

    Simona Halep, cu trofeul cucerit la MontrealFOTO: EPA
Simona Halep, cu trofeul cucerit la MontrealFOTO: EPA

Indiferent de rezultatul finalei de la Cincinnati, românca a devenit a șaptea jucătoare din istorie care a câștigat atâția bani în carieră

Simona Halep trăiește cea mai frumoasă perioadă a carierei. Diseară, ea poate deveni prima jucătoare din istorie care reușește dubla Rogers Cup – Cincinnati. Indiferent de rezultatul finalei cu Kiki Bertens, românca a trecut un nou prag în ceea ce privește câștigurile din tenis: 27 de milioane de dolari.

Înaintea startului turneului de la Cincinnati, Simona Halep adunase în cont 26.741.351 dolari. Având în vedere că premiul pentru prezența în finală este de 262.364 de dolari, înseamnă că și dacă ar fi fost învinsă, ea trecea de pragul psihologic de 27 de milioane. Concret, ea ajungea la un total de 27.003.715 dolari obținuți doar din premii. O victorie în meciul de aseară i-ar fi adus în cont 530.000 de dolari, ceea ce ar fi dus-o la un total de 27.271.351. Astfel, Simona Halep a devenit a șaptea jucătoare din lume care a trecut de granița celor 27 de milioane de dolari obținute în carieră. Ea e foarte aproape de ocupanta locului șase în clasamentul all-time, poloneza Agnieszka Radwanska. Aceasta are cu doar jumătate de million mai mult decât românca, o distanță mică având în vedere forma Simonei, dar și premiile foarte mari care se acordă acum în circuitul profesionist.

Pentru a ajunge pentru a treia oară în ultimii patru ani în finala turneului de la Cincinnati, Simona Halep a trecut în semifinale de o adevărată forță a naturii, belarusa Arina Sabalenka. Cu o înălțime de 1,82 m, aceasta servea cu o viteză de 180 de kilometri pe oră, ceea ce nu a împiedicat-o pe jucătoarea noastră să se impună cu scorul de 6-3, 6-4. ”A fost un meci dificil. Ea serveşte tare, îi verificam după fiecare serviciu viteza şi a fost foarte greu să returnez, dar am fost destul de puternică în acea poziţie şi am încercat doar să o fac să se mişte cât de mult posibil, să o joc mai mult pe partea stângă. Am făcut tot ce am putut şi cred că am câştigat acest meci pentru că am luptat până la sfârşit. Dacă voi lupta cum am făcut-o în fiecare zi la acest turneu, am o şansă mare să câştig finala, dar ştiu că o să fie greu”, a declarat Halep, la interviul de pe teren.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net