Simona Halep, a treia oară în finală la Roland Garros 2018!

Ultima actualizare:

    Simona Halep va juca sâmbătă pentru titlu la Roland GarrosFOTO: EPA
Simona Halep va juca sâmbătă pentru titlu la Roland GarrosFOTO: EPA

Simona Halep a dominat-o pe Garbine Muguruza şi a câştigat în două seturi semifinala de la Roland Garros. Ea va rămâne pe primul loc în clasamentul mondial de luni încolo.

Simona Halep a reuşit să se califice pentru a treia oară în finala turneului de la Roland Garros! Ea a învins-o cu scorul de 6-1, 6-4 pe Garbine Muguruza în semifinale. Adversara din finala de sâmbătă (ora 15.00) urmează să fie o americancă.

Simona Halep pornea cu şansa a doua în semifinala de la Roland Garros cu Garbine Muguruza, dar a dat peste cap toate pronosticurile prin modul în care s-a impus. Ea a desfiinţat-o pe adversara ei în primul set, câştigat cu 6-1 după ce a condus cu 5-0, după care, în setul secund, a revenit de la 2-4 pentru a câştiga cu 6-4 şi a se califica, pentru a treia oară în finală. Pentru Simona, aceasta e cea de-a doua calificare consecutivă în ultimul act la Roland Garros şi tot a doua consecutivă în finala unui Grand Slam din 2018, după ce în ianuarie a jucat cu trofeul pe masă la Australian Open.

În cealaltă semifinală s-au întâlnit, după închiderea ediţiei, americancele Madison Keys şi Sloane Stephens. Cele două reeditează finala de anul trecut de la US Open, acolo unde Sloane a cucerit primul titlu de Mare Şlem din carieră. Indiferent de numele adversarei, Simonei Halep va porni ca favorită în meciul care i-ar putea aduce primul titlu de Grand Slam din istorie. Prezenţa în finală e recompensată de organizatori cu suma de 1.320.000 de dolari. Un succes în meciul de sâmbătă i-ar aduce în conturi 2,7 milioane de dolari, cea mai mare sumă acordată vreodată unei campioane la turneul parizian.

Ieri, cu câteva ore înaintea semifinalei dintre Simona Halep şi Garbine Muguruza, Virginia Ruzici, managerul jucătoarei noastre, le-a explicat ziariştilor de la Roland Garros ce înseamnă Simona pentru români: „Simona munceşte mult şi dă totul pentru tenis. I-a fost greu să treacă peste înfrângerea de anul trecut. În România, aşteptările sunt foarte mari. Admir modul în care rezistă. Nu vă puteţi imagina ce presiune este pe Simona din 2014. Lumea vrea ca ea să câştige absolut fiecare meci. Este imposibil. Nici Serena nu poate face asta. Simona a avut suişuri şi coborâşuri, dar a reuşit să stea în Top 4 din 2014. Este foarte constantă şi foarte puternică mental. Unii cred că a pierdut finala cu Ostapenko din această cauză, dar trebuie să se ia în calcul că a revenit de multe ori, cu Svitolina anul trecut și cu Kerber la Australian Open. Trebuie să fii puternică pentru a avea aceste reveniri”, a declarat Virgina Ruzici pentru site-ul turneului de la Roland Garros.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net