Campioană la Wimbledon, Simona Halep va debuta marți la US Open, în fața lui Nicole Gibbs


Încheierea fazei calificărilor a lămurit și cu cine va juca Simona Halep în turul 1 al ultimului turneu de mare șlem din 2019. Adversara româncei va fi Nicole Gibbs (26 de ani), care se află pe locul 135 WTA. Partida va avea loc pe arena Louis Armstrong, a doua ca mărime de la Flushing Meadows, marţi, în jurul orei 20.00, după meciul Stefanos Tsitsipas - Andrei Rublev.
În primăvară, Gibbs a aflat că suferă de o formă rară de cancer la glandele salivare, fiind operată cu succes în luna mai. Din acest motiv, ea nu a jucat nici la Roland Garros, nici la Wimbledon. Gibbs a revenit pe teren în iulie, la un turneu ITF, la Honolulu, când a ajuns în finală. Ea a jucat apoi în calificări la Toronto şi în turul I al unui alt turneu ITF, la Vancouver, pierzând de fiecare dată.
Halep și Gibbs s-au mai întâlnit o singură dată în circuitul WTA, anul trecut, în turul 1 al turneului de la Shenzhen, când românca s-a impus cu 6-4, 6-1. Dacă va câștiga, Simona va juca în turul 2 fie cu Katerina Kozlova (Ucraina, locul 74 WTA), fie cu o altă jucătoare venită din calificări, Taylor Townsend (SUA, locul 116 WTA).

Ana Bogdan a trecut de calificări

Dintre jucătoarele noastre care au participat la calificări doar Ana Bogdan (ocul 147 WTA şi favorită 28) a reușit să-și asigure prezența pe tabloul principal. În ultimul tur al preliminariilor, ea a învins-o cu 6-1, 6-3 pe Isabella Shinikova (Bulgaria, 217 WTA). Aflată în aceeași fază a competiției, Gabi Ruse (178 WTA), a pierdut (1-6, 1-6) cu Xinyu Wang (China, 167 WTA).

Ana Bogdan va juca luni, la 11.00 (18.00 în România) cu britanica Harriet Dart (140 WTA), pe terenul nr. 14. Și tot atunci va debuta la US Open și Monica Niculescu, care va juca pe terenul nr. 4 cu Daiana Iastremska (Ucraina, locul 33 WTA). Alături de Margarita Gasparian (Rusia), ea a pierdut (5-7, 6-2, 7-10) finala de dublu de la Bronx Open cu Darija Jurak (Croația) și Maria Jose Martinez Sanchez (Spania). Marți sunt programate meciurile Sorana Cîrstea (106 WTA) - Katerina Siniakova (Cehia, 38 WTA) și Mihaela Buzărnescu (136 WTA) - Andrea Petkovic (Germania, 9 WTA).

 
 
Loading...