Simona Halep va juca la Cluj. Va figura pe afișul Transylvania Open, turneu programat la sfârșitul lunii octombrie

Ultima actualizare:

    Simona Halep a mărturisit că s-a simțit bine jucând tenis la US OpenFoto: Guliver / GettyImages
Simona Halep a mărturisit că s-a simțit bine jucând tenis la US OpenFoto: Guliver / GettyImages

Anul 2021 a fost unul complicat pentru Simona Halep (29 de ani). Fostul lider mondial a suferit două accidentări care au împiedicat-o să participe la Roland Garros și Wimbledon, cele două turnee de mare șlem pe care le-a câștigat în 2018 și 2019, și au influențat evoluțiile sale la US Open. De asemenea, românca n-a putut participa nici la JO de la Tokyo, acolo unde viza o medalie.

În acest context dificil, Halep nu numai că nu a putut recâștiga poziția de lider mondial, ci a părăsit și Top 10 mondial, acolo unde a figurat, neîntrerupt, în ultimii șapte ani. Aflată acum pe locul 11 WTA, campioana nu mai poate prinde nici Turneul Campioanelor, întrecere ce a fost mutat în acest an de la Shenzhen (China) la Guadalajara (Mexic) din motive ce țin de restricțiile impuse de pandemia de coronavirus.Cum are nevoie de meciuri pentru a-și regăsi cadența care a făcut-o faimoasă, dar și fiindcă are nevoie de puncte în clasament, Halep a acceptat să participe la Transylvania Open (WTA) care se va disputa între 23 și 31 octombrie. Anunățul a fost făcut de organizatori pe pagina de Facebook a competiţiei de la Cluj: ''Dubla campioană de Grand Slam şi-a confirmat oficial prezenţa la Transylvania Open''. Va fi cel de-al doilea turneu WTA găzduit de orașul transilvan după Winners Open, care s-a desfăşurat în luna august și a fost câştigat de germanca Andrea Petkovic.

Simona Halep n-a câștigat niciun trofeu în 2021

În 2021, Halep a disputat 24 de meciuri, dintre care a câștigat 15. Românca a participat la turneele Gippsland Trophy Melbourne (sferturi de finală), Australian Open (sferturi de finală), Miami Open (turul 3), Stuttgart (semifinale), Madrid (optimi de finală), Roma (turul 2), Montreal (turul 2), Cincinnati (turul 2) și US Open (optimi de finală). După cum se observă, Halep nu a izbutit să câștige vreun trofeu anul acesta, ceea ce nu i s-a mai întâmplat din 2013 încoace.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net