Simona Halep vrea din nou șefia WTA

Ultima actualizare:

    Simona Halep a obținut prima victorie la US Open în ultimii trei aniFoto: Guliver / GettyImages
Simona Halep a obținut prima victorie la US Open în ultimii trei aniFoto: Guliver / GettyImages

Victorioasă în turul 1 la US Open 2019, Simona Halep și-a propus un obiectiv pe măsura valorii sale până la final de an: să fie din nou lider WTA.

Spre deosebire de prima jumătate a anului, când spunea că nu vrea să mai fie apăsată de cine știe ce mize, constănțeanca și-a modificat discursul. Iar triumful de la Wimbledon explică această schimbare de atitudine.Cu o lună înainte de a împlini 28 de ani, Simona Halep e tot mai stâpână pe mijloacele sale. A dovedit-o și marți noaptea, când a trecut (6-3, 3-6, 6-2) de Nicole Gibbs, o jucătoare incomodă și pentru că îi plac schimburile lungi de mingi. "Să câştigi un meci în trei ani (n.a. – la US Open) este destul de dificil, dar e bine că am putut trece peste asta. Am fost stresată înainte de meci. A am jucat pe acest teren pe care am pierdut anul trecut. Nu a fost uşor, dar sunt fericită că în final am putut să joc mai bine decât înainte, mai exact decât primele două seturi”, a declarat Halep, care a anunțat că dorește să atingă din nou nivelul dovedit la Wimbledon, în iulie, dar și că își propune să redevină lider mondial. "Partea bună este că eu cred că pot să ating acel nivel (n.r. - de la Wimbeldon). Dacă voi continua să muncesc în fiecare zi din greu sunt în stare să o fac din nou. Asta mă motivează. Am încă foame de rezultate, de titluri. (...) Dacă sunt sănătătoasă, voi încerca sută la sută să termin numărul 1. Am încă şanse. Voi lupta", a declarat Halep, care o va înfrunta în turul 2 pe Taylor Townsend (SUA, locul 116 WTA), o jucătoare în fața căreia are trei victorii în tot atâtea meciuri. Dacă va câștiga, Simona ar putea să o înfrunte în turul 3 pe Sorana Cîrstea (106 WTA), care, după ce a eliminat-o (7-5, 6-2) pe Katerina Siniakova (Cehia, 37 WTA), va juca cu Aliona Bolsova (Spania, 100 WTA).Până atunci, aseară, după închiderea ediției Simona Halep a evoluat la dublu mixt, alături de Horia Tecău, în meciul cu Gabriela Dabrowski si Mate Pavic.

Premieră americană pentru Marius Copil

Aflat pe locul 93 ATP, Marius Copil (28 de ani)  l-a învins (6-3, 5-7, 7-6/11, 4-6, 6-1) pe francezul Ugo Humbert (63 ATP), calificându-se pentru prima dată în carieră în turul 2 la US Open. În faza următoare, arădeanul va întâlni tot un francez, pe Gael Monfils (13 ATP şi cap de serie numărul 13). Pentru calificarea în turul 2 Copil va obține 100.000 de euro şi 45 de puncte ATP.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net