Programată în sferturile de finală ale turneului virtual de tenis Mutua Madrid Open, disputa dintre Sorana Cîrstea şi jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu s-a încheiat cu victoria (7-6) jucătoarei noastre. În semifinale, sportiva din Târgoviște o va înfrunta pe Fiona Ferro.


Este de subliniat că în tie-break, Andreescu a condus cu 3-1, dar Sorana a revenit și a câştigat şase din ultimele şapte puncte ale jocului. "Am fost mai nervoasă, astăzi, decât sunt de obicei pe teren. În sfârşit, sunt pentru prima dată în semifinale la Madrid", a glumit Sorana Cîrstea după această partidă.
În celelalte meciuri din sferturile de finală s-au înregistrat următoarele rezultate:
Fiona Ferro - Donna Vekici 7-6
Kiki Bertens - Belinda Bencic 6-4
Caroline Wozniacki - Johanna Konta 6-0
Semifinalele arată astfel:
Sora Cîrstea - Fiona Ferro
Kiki Bertens - Caroline Wozniacki
La masculin, meciurile din sferturile de finală s-au încheiat cu următoarele rezultate:
Andy Murray - Alexander Zverev 6-1
Stefanos Tsitsipas - David Ferrer 6-2
Diego Schwartzman - Fabio Fognini 6-3
David Goffin - Benoit Paire 6-0 
Semifinalele se vor disputa mâine (30 aprilie), după ora 16.00:
Andy Murray - Diego Schwartzman
Stefanos Tsitsipas - David Goffin
Programat între 27 și 30 aprilie, Mutua Madrid Open Virtual Pro a înlocuit competiţia de de tenis ce a fost anulată din cauza pandemiei de Covid-19. La inedita întrecere au fost invitați 16 jucători şi 16 jucătoare, care s-au înfruntat de acasă. Aceștia au fost repartizaţi initial în patru grupe. Ocupanții locurilor 1 și 2 din fiecăre grupă au promovat în sferturile de finală. În paralel cu competiţia propriu-zisă se dispută şi meciuri în scop caritabil, banii rezultați urmând a fi donați celor afectaţi de Covid-19. Turneul poate fi urmărit de fani online sau la televizor, cu comentarii, analize şi interviuri, la fel ca la un turneu clasic.
În urma acestui turneu se va distribui suma de 200.000 de euro în scopuri caritabile. Din aceasta, 150.000 vor fi destinați pentru ajutorarea jucătorilor de tenis care se confruntă cu probleme, iar 50.000 se vor destina luptei împotriva Covid-19.

 
 
Loading...