Prezentă pentru a 3-a oară în carieră în „16”-imile de finală de la US Open, Sorana Cîrstea (30 de ani, locul 77 WTA) s-a înclinat (3-6, 6-2, 6-7/7) în fața Karolinei Muchova (Cehia, 24 de ani, 26 WTA). Compatrioata noastră a avut 3 mingi de meci în tiebreak-ul setului decisiv al meciului. În urma acestui rezultat, România a rămas fără reprezentantă pe tabloul de simplu feminin.


Spectaculoasă, îndeosebi în ultimul act, confruntarea a durat două ore și 16 minute. Sorana a început bine, adjudecându-și primul ghem. Apoi, s-a mers „cap la cap” până la 5-3, când Muchova a izbutit break-ul cu care și-a adjudecat primul set. În al doilea, Cîrstea a dat tonul, detașându-se la 4-0  și impunându-se cu 6-2. În decisiv, jucătoarea noastră a avut 5-3 și posibilitatea de a închide meciul, însă câteva erori ale româncei i-au permis lui Muchova să facă break și să egaleze la 5. Pentru ca în tie-break, Sorana să rateze 3 mingi de meci, dintre care două pe propriul serviciu. 
Cîrstea n-a izbutit să înregistreze cea mai bună performanță a ei la US Open, și anume calificarea în optimile de finală, fază pe care a atins-o la Australian Open 2017 și la Roland Garros 2009, când a jucat chiar în „sferturi”. Pentru calificarea în această fază a întrecerii, Sorana va încasa 163.000 de dolari.

 
 
Loading...