Sorana Cîrstea s-a umplut de bani în Australia. Ce bornă uluitoare a depășit

Ultima actualizare:

    Sorana CîrsteaFOTO: EPA
Sorana CîrsteaFOTO: EPA

Sorana Cîrstea a fost eroina zilei de miercuri de la Australian Open. Ea a eliminat-o în turul secund pe a opta jucătoare a lumii, cehoaica Petra Kvitova, dublă campioană de Grand Slam. Cu premiul asigurat după această victorie ea și-a asigurat cecul necesar depășirii a 6 milioane de dolari obținuți doar din tenis.

Sorana Cîrstea a învins-o cu scorul de 6-4, 1-6, 6-1, pe Kvitova, la capătul unui meci de două ore şi trei minute. O performanță care crește în valoare dacă ne reamintim că românca s-a numărat printre jucătoarele obligate să stea în carantină strictă timp de 14 zile din cauza avioanelor puse la dispoziție de organizatorii australieni. Practic, ea timp de două săptămâni nu a avut voie să deschidă ușa camerei în afara momentelor în care își lua tava cu mâncare de pe prag, așa că nici nu a putut fi vorba de antrenamente.

Cu banii câștigați la Grampians Trophy și la Australian Open, Sorana Cîrstea a trecut de 6 milioane de dolari

Singura săptămână în care s-a putut pregăti și juca a fost cea trecută, când ea a participat la Grampians Trophy, unde a ajuns până în sferturile de finală și unde și-a asigurat un cec de 8.770 de dolari. O sumă care pare mică, dar care a ajutat-o decisiv să treacă de granița psihilogică a celor șase milioane de dolari câștigați în carieră. Pentru că acei bani, adăugați celor 166.333 de dolari asigurați prin victoria cu Kvitova, au făcut exact totalul de care avea nevoie pentru a trece pragul. Trebuie spus că la 25 ianuarie 2021, deci înaintea ambelor turnee australiene, atunci când WTA a publicat ultimul clasament al câștigurilor all-time ale jucătoarelor de tenis, Sorana avea un total de 5.828.599 dolari obinuți doar din cont. Sumă care, adunată cu cei 175.103 dolari câștigați în Australia până acum, la Grampians Trophy și la Australian Open (până în turul 3 inclusiv), o duce la un total de 6.003.702 dolari.

Simona Halep a trecut de 37 de milioane de dolari câștigați

Asfel, Sorana Cîrstea a devenit a treia tenismenă româncă din toate timpurile care a trecut de șase milioane de dolari câștigați în carieră, după Simona Halep, care a ajuns la 37.221.013 dolari după această calificare, și după Monica Niculescu, care are acum 6.310.113 dolari.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net