Sorana Cirstea si Andreea Mitu sunt campioane de dublu la Lugano

Ultima actualizare:

    Sorana Cirstea si Andreea Mitu, cu trofeele cucerite la Lugano
Sorana Cirstea si Andreea Mitu, cu trofeele cucerite la Lugano

Tenisul românesc nu se poate lăuda în acest an cu mari rezultate la simplu. La dublu lucrurile stau mult mai bine, iar ieri Sorana Cîrstea și Andreea Mitu au reușit să câștige titlul la turneul de la Lugano.

În finala probei de dublu de la Lugano, Sorana Cîrstea și Andreea Mitu, favorite 3 ale competiției, au învins cu scorul de 1-6, 6-2, 10-8 cuplul cotat cu prima șansă la cucerirea trofeului, Veronika Kudermetova/ Galina Voskoboeva. Aflate la prima colaborare în circuitul de dublu, româncele au reușit ca prin această victorie să-și asigure prezența în Top 100 WTA al specialității. Andreea Mitu va urca, de azi, 28 de locuri, urmând să ocupe poziția 88 în lume. În ceea ce o privește pe Sorana, aceasta va urca 22 de locuri, urmând să ajungă pe 77.

Pentru Sorana Cîrstea, acesta e primul titlul de dublu cucerit în WTA după 8 ani, de la victoria obținută la Dallas. Ea are în total cinci titluri obținute în carieră, iar pauza mare dintre aceste succese este cauzată de accidentarea la umăr suferită acum câțiva ani de târgovișteancă și care a împiedicat-o să joace și în concursurile perechilor pentru a nu risca o recidivă. În ceea ce o privește pe Andreea Mitu, aceasta a decis după ce a devenit mamă să se axeze doar pe probele de dublu, și se pare că nu a gândit deloc rău. Ea a cucerit al patrulea titlu al carierei și primul după cel obținut anul trecut, la București, împreună cu Irina Begu.

Pentru tenisul românesc, aceasta e a doua victorie într-un turneu de dublu WTA, după ce la începutul lunii februarie, Irina Begu și Monica Niculescu ridicau deasupra capului trofeul de la Hua-Hin (Thailanda).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net