Sorana Cîrstea va reveni în Top 100 WTA

Ultima actualizare:

    Sorana CirsteaFOTO: Guliver/ Gettyimages
Sorana CirsteaFOTO: Guliver/ Gettyimages

Vești bune pentru Sorana Cîrstea. Calificarea în optimile de finală ale turneului WTA de la Lugano o va readuce, după o lună, între cele mai bune 100 de jucătoare ale lumii.

Pentru Sorana Cîrstea, victoria cu scorul de 6-7, 6-2, 6-4, obținută în fața nemțoaicei Mona Barthel, în primul tur al turneului de 250.000 de dolari de la Lugano este mai importantă decât ar putea părea la prima vedere. Cu punctele acumulate, ea și-a asigurat un loc în Top 100 WTA, acolo unde a fost ultima oară pe 4 martie. La începutul acestei săptămâni jucătoarea născută în Târgoviște ocupa locul 103 în lume, iar cu punctele acumulate ar putea ajunge pe locul 96. Ascensiunea ar putea continua, pentru că o calificare în sferturi o va duce pe locul 92. În optimile de finală, românca va juca împotriva slovenei Polona Herzog, care a trecut cu 3-6, 6-3, 6-4 de favorita 2, spaniola Carla Suarez Navarro. Dacă va reuși că cucerească titlul, atunci Sorana va urca aproape 50 de locuri, urmând să ocupe poziția a 65-a. Din păcate, această ascensiune nu va putea ajuta și echipa de Fed Cup a României, Cîrstea anunțând la începutul anului că s-a retras din națională.

În clasamentul acestei săptămâni, România avea doar trei jucătoare în Top 100 WTA: Simona Halep, locul 2, Mihaela Buzărnescu, locul 31, și Irina Begu, care a căzut pe poziția a 82-a.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net