Dintre cele patru turnee de Mare Şlem, Halep are cele mai proaste rezultate la Melbourne.


În noaptea de duminică spre luni începe Australian Open, iar Simona Halep e principala favorită în competiţia feminină. Până acum, turneul de la Antipozi i-a adus însă puţine satisfacţii jucătoarei noastre.

Şapte participări pe tabloul principal şi doar două sferturi de finală, în 2014 şi în 2015. Acesta este palmaresul cu care Halep se prezintă la ediţia din acest an a Openului australian, primul său turneu de Mare Şlem în calitate de număr unu în clasamentul WTA.

Comparând realizările Simonei la celelalte trei Grand Slam-uri, Australian Open a rămas mult în urmă. Practic, Halep a jucat 17 meciuri la Melbourne, câştigând doar 10, adică un procent de 59 la sută, mult sub cele de la Roland-Garros (68%), Wimbledon (68%) şi US Open (67%).

De altfel, performanţele maxime obţinute în Australia sunt sferturile de finală din 2014  şi 2015, pierdute contra slovacei Cibulkova, respectiv rusoaicei Makarova. În rest, în afara unui tur 3 în 2011, Simona Halep a fost eliminată de patru ori în primul tur la Australian Open. Ultimele două eşecuri în runda inaugurală (2016 şi 2017) au fost şi cele mai dureroase, împotriva unor adversare de mâna a doua, Shuai Zhang (China) şi Shelby Rogers (SUA).

Simona Halep, la Grand Slam-uri:

Turneu (prezenţe pe tabloul principal)       Procent meciuri câştigate         Performanţe

Australian Open (7)                                            59%                              Două sferturi (2014 şi 2015)

Roland-Garros (8)                                              68%                               Două finale (2014 şi 2017)

Wimbledon (7)                                                  68%                               O semifinală (2014)

US Open (8)                                                      67%                               O semifinală (2015)

loading...
Loading...
Citeste tot despre: