Super-Simo. Halep a câștigat duelul cu Bianca Andreescu de la Turneul Campioanelor 2019

Ultima actualizare:

    Simona Halep s-a bucurat cu reținere după victoria în fața Biancăi AndreescuFoto: Guliver / GettyImages
Simona Halep s-a bucurat cu reținere după victoria în fața Biancăi AndreescuFoto: Guliver / GettyImages

Plusul de experiență a ajutat-o pe Simona Halep să câștige meciul de debut la Turneul Campionelor 2019, în fața canadiencei de origine română Bianca Andreescu

Condusă cu 1-0 la seturi, românca a avut puterea să revină în forță. Ea a salvat și o minge de meci în actul cu numărul 2. Palpitantă, de bun nivel tehnic, disputa de la Shenzhen a durat , două ore și 35 de minute.Așteptat cu mare interes, ”Duelul de limbă română” de la Turneul Campioanelor s-a încheiat cu victoria jucătoarei mai experimentate. Revenită după accidentarea de la Wuhan, ale cărei efecte le-a resimțit mai apoi la Beijing, Simona a avut unele dificultăți în a-și face punctele pe propriul serviciu, cedând primul set (4-6) după ce a cedat patru ghemuri la rând. În următorul, s-a jucat tot pe contre, cele două rivale ținând-o din break în rebreak... De data aceasta, însă, Halep a fost mult mai solidă, iar plusul de experiență a făcut diferența în tie-break (a condus cu 3-0, 6-4 și 8-6). Nu înainte ca ea să salveze și o minge de meci, la 5-6. Reintrată în meci, Simona a profitat și de semnele de oboseală ale Biancăi Andreescu, care a cerut din nou asistență medicală. Halep a condus cu 4-2 și 5-3, punând capăt unei dispute care i-au adus 690.000 de dolari și 250 de puncte WTA.

Simona Halep a apelat la Darren Cahill

Cu toate că era anunțat ca antrenor al Simonei începând cu anul viitor, Darren Cahill a revenit oficial alături de româncă încă de la această ediție a Turneului Campioanelor. Australianul nu numai că s-a aflat în loja româncei, alături de Daniel Dobre, dar i-a și oferit câteva sfaturi în timpul partidei de ieri. Și încă de trei ori! Prima intervenție a lui s-a produs în setul 1, când Halep era condusă (3-4): „Încearcă să o deplasezi mai mult. Lovește mai mult în lung de linie”. Sfaturile la al doilea ”court coaching” au fost asemănătoare: "Trebuie să lungești punctele. Pune mingea mai jos și încearcă s-o joci mai mult pe backhand. Pune mai multă forță în lovituri". Pentru ca la a treia intervenție, produsă într-un moment în care Bianca a cerut asistență medicală, Cahill i-a spus Simonei să rămână cu mintea la meci.Turneul Campioanelor continuă astăzi, cu meciurile din Grupa Roșie. În timp ce Simona o va înfrunta mâine, pe Svitolina, într-un meci al jucătoarelor din Grupa Violet care au o victorie după prima etapă. 

Victorie clară pentru deținătoarea titlului

Câștigătoare a ediției de anul trecut, Elina Svitolina și-a făcut un debut reușit la întrecerea din această săptămână. Ucraineanca s-a impus în două seturi, 7-6, 6-4, în fața ocupantei locului 2 mondial, Karolina Pliskova. Cu o durată de 65 de minute, primul set s-a decis în tie-break, acolo unde Svitolina s-a impus cu 14-12. Ceva mai scurt (50 de minute), al doilea act a fost câștigat tot de ucraineancă. Elina a reușit astfel a patra victorie în fața Karolinei. Turneul Campioanelor 2019Grupa RoșieNaomi Osaka – Petra Kvitova 7-6/1, 4-6, 6-4Ashleigh Barty – Belinda Bencic 5-7, 6-1, 6-2Meciurile de mâine (marți, 29 octombrie)Naomi Osaka - Ashleigh Barty (ora 12.30)Petra Kvitova - Belinda Bencic (ora 14.00)

Grupa VioletKarolina Pliskova – Elina Svitolina 6-7/12, 4-6Bianca Andreescu – Simona Halep 6-3, 6-7/6, 3-6Meciurile de poimâine (miercuri, 30 octombrie)

Simona Halep – Elina Svitolina (ora 12.30)

Karolina Pliskova – Bianca Andreescu (ora 14.00)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net