Tatăl lui Djokovic susține că fiul său nu trebuie forțat să se vaccineze anti-COVID-19

Ultima actualizare:

    Novak Djokovic este deținătorul titlului la Australian OpenFoto: EPA-EFE
Novak Djokovic este deținătorul titlului la Australian OpenFoto: EPA-EFE

Programat în ianuarie 2022, primul turneu de mare șlem al anului ce vină riscă să nu fie onorat cu prezența de unii dintre cei mai valoroși jucători de tenis ai lumii. Iar printre absenți ar putea figura chiar liderul mondial, Novak Djokovic, cunoscut pentru că a manifestat rezerve față de vaccincarea anti-COVID-19.

Srdan Djokovic, tatăl liderului ATP, a declarat că, cel mai probabil, fiul său nu va juca la Australian Open. Și această decizie ar fi fost luată după ce organizatorii întrecerii de la Melbourne au făcut din vaccinare o condiţie obligatorie de participare. "În ceea ce priveşte vaccinurile şi non-vaccinurile, este dreptul personal al fiecăruia dintre noi dacă vom fi vaccinaţi sau nu”, a declarat tatăl tensimenului, pentru site-ul sârb B92.net. ”Nimeni nu are dreptul să se amestece în intimitatea noastră. Este garantat de constituţie. Fiecare are dreptul de a decide asupra sănătăţii lui. Nici eu nu cunosc această decizie, iar dacă aş cunoaşte-o, nu v-aş împărtăşi-o. Are dreptul să decidă cum doreşte. A fost jenant anunţului acelor conducători de provincie din Australia, care şi-au permis să nu-l cheme pe cel care este campion de nouă ori al Australiei. În aceste condiţii şi cu aceste şantaje, (n.r. Novak) probabil că nu o va face (n.r. - nu va juca). Eu nu aş face asta. Şi el este fiul meu. Aşa că voi decideţi pentru voi înşivă".În această toamnă, organizatorii Australian Open au anunțat regulile de participare la turneu, iar acestea sunt legate de vaccinarea anti-COVID-19. Astfel, la întrecerea de la Melbourne vor fi acceptaţi doar jucătorii de tenis vaccinaţi sau cu scutire medicală de la vaccinare, nu şi cei trecuţi prin boală şi nevaccinaţi. Altfel spus, persoanele care au avut deja COVID-19 şi s-au vindecat de boală nu vor fi considerate ca fiind scutite de a primi cele două doze de vaccin. Acesta este un cazul care îl priveşte pe Novak Djokovic, ocupantul locului 1 ATP fiind reticent faţă de vaccinare. Sârbul va avea nevoie de două doze (sau una cu Johnson & Johnson) pentru a respecta recomandările guvernului australian. 

Nick Kyrgios s-a declarat de partea lui Novak Djokovic

Pe de altă parte, la mijlocul acestei luni, jucătorul australian Nick Kyrgios a vorbit despre vaccinarea anti-COVID-19, referindu-se la cei care o resping: "Kyrie (Irving, jucător NBA care refuză să se vaccineze), Novak... Băieţii ăştia au dat atât de mult, au sacrificat atât de mult. Sunt sportivi ai lumii admiraţi de milioane de oameni. Cred că este greşit din punct de vedere moral să forţezi pe cineva să se vaccineze. Sunt dublu vaccinat, dar nu poţi forţa pe cineva să se vaccineze sau să spui <<nu poţi juca aici pentru că nu eşti vaccinat>>. Există şi alte soluţii, cum ar fi să fii testat în fiecare zi. Au teste rapide în Statele Unite, se întâmplă în Australia. Este eficient în proporţie de 85% şi obţineţi rezultatul în 15 minute [...] Nu cred că ar trebui să se desfășoare următorul Australian Open. Trebuie să trimitem un mesaj locuitorilor din Melbourne care au trăit 275 de zile de izolare", a declarat Kyrgios. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net