Toată lumea dă în Djokovic după îmbolnăvirile în serie de la Adria Tour

Ultima actualizare:

    Novak DjokovicFoto: Guliver/ GettyImages
Novak DjokovicFoto: Guliver/ GettyImages

Gândit ca un turneu demonstrativ de tenis, Adria Tour s-a transformat într-o competiție care a demonstrat cum nu trebuie organizată o întrecere în pandemia de coronavirus. Iar Novak Djokovic e considerat principalul responsabil.

Patru jucători, două neveste de tenismeni și doi antrenori au fost depistați până acum pozitiv la coronavirus după ce au participat la competiția organizată la Belgrad și Zadar de liderul mondial ATP. Chiar dacă s-a numărat printre cei infectați, Nole nu a scăpat de critici. ”Trebuie să fii conştient de cine eşti şi de faptul că trebuie să dai un exemplu”, a declarat fostul căpitan al echipei de Cupa Davis a SUA, Patrick McEnroe, care s-a vindecat după ce a avut și el coronavirus.

Președintele ATP, Andrea Gaudenzi, a anunțat că după întâmpările de la Adria Tour, măsurile care vor fi luate de organizatorii turneelor profesioniste vor fi și mai drastice. ”Ştiu că au fost multe critici, dar trebuie să fim foarte atenţi, deoarece şi cu măsuri extreme putem ajunge să avem teste cu rezultate pozitive. Nu e nevoie ca jucătorii să se îmbrăţişeze ca să contracteze virusul, deci cu toţii suntem expuşi riscului. Acum ştim că virusul se poate transmite foarte rapid, aşa că vom fi şi mai atenţi”, a declarat el.

Căpitan al echipei de Fed Cup a Germaniei, Barbara Rittner, nu s-a sfiit să îl atace direct pe Novak Djokovic. „Nu înţeleg pe ce lume trăiesc ei, aparent în propria bulă. Unora succesul li s-a ridicat la cap. Este o catastrofă absolută pentru întreaga familie a tenisului. Toată lumea păstrează distanţa şi poartă măşti. Dar la Adria Tour, ei s-au aşezat umăr lângă umăr, fără măşti, au petrecut şi s-au îmbrăţişat fără tricouri”, a declarat Rittner pentru presa germană.

Australianul Nick Kyrgios, cel mai amendat jucător din circuit, nu s-a abținut să nu comenteze pe Twitter: „Rugăciuni pentru toţi jucătorii care au contractat Covid-19. Nu mai spuneţi că tot ceea ce am făcut eu a fost „iresponsabil” sau „stupid”. Asta-i crema”, a scris Kyrgios.

Până în acest moment au fost depistați pozitiv Grigor Dimitrov, Borna Coric, Victor Troicki, Novak Djokovic, Marko Paniki (preparatorul fizic al lui Djokovic), Kristijan Groh (antrenorul lui Dimitrov), și soțiile lui Djokovic și a lui Troicki.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net