Triplă coroană pentru Simona Halep

Ultima actualizare:

    În 2018, Simona Halep a obținut trei trofee importanteFoto: Guliver / GettyImages
În 2018, Simona Halep a obținut trei trofee importanteFoto: Guliver / GettyImages

Constănțeanca Simona Halep a primit trofeul de campioană mondială ITF în 2018 la ”Cina Campionilor” de la Paris

Anul trecut a fost unul remarcabil pentru Simona Halep, care a câștigat turneul de la Roland Garros și a terminat sezonul pe poziția de lider mondial. Potrivit obiceiului, Federația Internațională de Tenis (ITF) și-a premiat cei mai valoroși sportivi ai săi într-o gală care se ține în a doua săptămână a întrecerii din capitala Franței. Iar în prim-plan s-au aflat Simona Halep și Novak Djokovic, desemnaţi campioni mondiali la finalul anului trecut. Iar dacă pentru jucătorul sârb acesta este al 6-lea titlu din carieră, pentru românca s-a înregistrat o premieră. Și aceasta pentru că în 2017, deși a terminat anul tot pe locul 1 WTA, forul mondial a preferat-o pe Garbine Muguruza, care a triumfat la Wimbledon, disputând sferturi de finală la Australian Open. Însoțită de familie, dar și de alți apropiați ai săi, printre care Ion Țiriac și Virginia Ruzici, Simona Halep a declarat: ”Este o mare onoare să fiu aici, în această seară. Toată munca mea grea a fost răsplătită. Chiar dacă joc mâine (n.a. – ieri), nu am putut spune <<nu>>. Sunt foarte recunoscător pentru acest trofeu. Este foarte important pentru mine și va fi alături de trofeele mele de top. Cel de la Roland Garros,  acela de număr unu mondial și acesta".

La ”Cina Campionilor” au fost prezente și alte staruri ale tenisului mondial. Argentinianca Gabriela Sabatini a primit Premiul ”Philippe Chatrier” care recompensează o carieră deosebită. Cu același prilej, americanca Billie Jean King a fost desemnată de către forul mondial Ambasador al Fed Cup. 

Novak Djokovic a trimis un mesaj video

La ”Cina campionilor” n-a putut fi prezent Novak Djokovic. Iar acesta și-a scuza absența prin faptul că urma să dispute ieri meciul cu Alexander Zverev (Germania). Meci care, în cele din urmă, nu s-a mai jucat, fiind amânat pentru astăzi din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Djokovic și-a scuzat absența de la gala ITF, trimițând un video în care a mulțumit pentru titlul de campion mondial ce i-a fost atribuit pentru anul 2018. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net