Turneu de vis: avem 5 românce în turul 2 la Roland Garros

Ultima actualizare:

    Irina BaraFoto: Guliver/ GettyImages
Irina BaraFoto: Guliver/ GettyImages

Actuala ediție a turneului de la Roland Garros este una foarte bună pentru românce. 5 dintre cele 7 jucătoare aflate pe tabloul principal s-au calificat în turul secund.

Cea mai mare surpriză a zilei de marți a provocat-o Irina Bara. Ocupantă a locului 142 WTA, intrată în premieră pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam, românca venită din calificări a învins-o în primul tur, cu scorul 6-3, 6-4, pe croata Donna Vekic, locul 30 WTA şi cap de serie numărul 26. Este cea mai importantă victorie a Irinei, care, la 25 de ani, bate la porțile Top 100. Următoarea ei adversară va fi belgianca Alison Van Uytvanck, ocupanta locului 65 WTA.

Cea de-a doua româncă ajunsă ieri în turul secund a fost  Ana Bogdan. Ocupantă a locului 93 WTA, ea a învins-o cu 6-4, 6-2 pe maghiara Timea Babos. Ea va juca în turul secund contra americancei Sofia Kenin, a patra favorită a turneului.

Deja calificate în turul al doilea la Roland Garros erau alte trei românce: Simona Halep, Irina Begu și Patricia. Toate și-au asigurat un premiu de 84.000 de euro şi 110 puncte WTA.

Tot ieri au mai intrat pe teren alte două compatrioate: Sorana Cîrstea și Monica Niculescu. Ambele au fost învinse. Sorana a pierdut fără drept de apel, scos 6-0, 6-3, în fața kazahei Elena Rîbakina, cap de serie 14, iar Monica a fost eliminată cu 2-6, 6-2, 6-1 de americanca Danielle Collins.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net