Amânat deja pentru pentru perioada 20 septembrie – 4 octombrie, turneul de la Roland Garros ar putea suferi o nouă amânare. De data asta de o săptămână. Evident, dacă va avea sau nu loc depinde și de evoluția pandemiei de coronavirus.


Conform cotidianului ”Le Parisien”, singurul Grand Slam pe zgură va începe la 27 septembrie, cu o săptămână mai târziu decât fusese amânat inițial. Spre deosebire de amânarea inițială, făcută de francezi ce capul lor, amânare care le-a adus nenumărate critici din lumea tenisului, cea de-a doua s-a făcut de comun acord cu ATP şi WTA. Totul pentru a se permite includerea a două săptămâni de turnee pe zgură între US Open (31 august - 13 septembrie) şi Roland Garros (27 septembrie - 11 octombrie), în calendarul care este pe punctul de a fi stabilit de responsabilii celor două circuite.

Cele două turnee pe zgură care doresc a fi incluse în calendar sunt, cel mai probabil, cele de la Madrid și de la Roma. În plus, prin această nouă mutare se face loc și disputării calificărilor, la care se renunțase în vechiul format.

Toate aceste planuri depind, însă, de evoluția pandemiei de coronavirus, dar și de ce măsuri va lua fiecare stat în ceea ce privește regimul de intrare în țară al străinilor, dacă sunt băgați sau nu în carantină. De altfel, atât Simona Halep, cât și Andy Murray, sunt de părere că ar fi o minune să se mai poată juca tenis în circuitul profesionist în acest an.

Loading...