Victorie cu repetiție pentru Simona Halep

Ultima actualizare:

    Simona Halep a fost incomodată și de vânt în meciul de astăziFoto: EPA
Simona Halep a fost incomodată și de vânt în meciul de astăziFoto: EPA

La o săptămână după ce a eliminat-o de la Doha, Simona Halep i-a aplicat o nouă corecție (6-3, 7-5) Lesiei Țurenko

Cap de serie numărul 3 la turneul de categorie Premier 5 de la Dubai, constănțeanca s-a calificat în sferturile de finală, fază în care o va înfrunta pe învingătoarea disputei dintre Arina Sabalenka (Belarus / 9 WTA) și Belinda Bencic (Elveţia / 45 WTA), programată astăzi.

În ciuda rezultatului sec și a duratei scurte (80 de minute), meciul de azi n-a fost o simplă formalitate pentru româncă. Cu opt partide disputate în douăsprezece zile, Simona a dat semne de oboseală. În pauza dintre seturi, de pildă, românca a privit lung în pământ... N-a cedat, însă, câștigând și actul secund deși adversara a avut 5-4 și serviciu. Halep a egalat și s-a impus cu 7-5. Repetând astfel succesul de săptâmâna trecută, de la Doha (6-2, 6-3). Și bifând a 7-a victorie din tot atâtea posibile cu Țurenko.  Câștigătoare a turneului în 2015, Simona va încasa 59.960 de dolari și va acumula 190 de puncte în clasamentul WTA în urma calificării în sferturile de finală. Grație acestui rezultat, ea totalizează 5.727 de puncte. Și a redus la 1.144 de puncte diferența față de Naomi Osaka. Cum a fost eliminat deja de la turneul din Dubai, liderul mondial va rămâne cu 6.871 de puncte. În timp ce Halep, în cazul unei victorii în finală, ar putea avea 6.437. Și perspectiva de a reveni în fruntea clasamentului mondial luna viitoare.    

Mirată de o decizie de arbitraj

În timpul setului 2 al meciului de astăzi s-a petrecut și un moment mai puțin plăcut legat de arbitraj. La un punct la care s-a strigat ”aut” de către arbitrul de linie oficialul din scaun a intervenit și a invalidat decizia. Punctul i-a fost dat lui Țurenko, însă Halep a așteptat ca mingea să se repete... Ceea ce nu s-a întâmplat. Simona a comentat situația pentru Digi Sport: "Pe moment ai senzaţia că totul este împotriva ta. M-am calmat, însă, şi mi-am spus că a avut dreptate. De obicei nu mă cert cu arbitrii. Încerc să rămân calmă. Să înţeleg ceea ce se întâmplă", a concluzionat campioana.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net