Vis amânat! România a pierdut semifinala FedCup cu Franța, deși Simona Halep a adus două puncte echipei noastre

Ultima actualizare:

    Simona Halep și Monica Niculescu au făcut un meci mare la dublu, însă adversarele lor au fost mai puterniceFoto: EPA
Simona Halep și Monica Niculescu au făcut un meci mare la dublu, însă adversarele lor au fost mai puterniceFoto: EPA

Câștigătoarea partidei găzduită de orașul Rouen, în Normandia, s-a decis aseară, în ultimul meci, cel de dublu. Creditate cu prima șansă, Caroline Garcia și Kristina Mladenovic s-au impus (5-7, 6-3, 6-4) în fața Simonei Halep și Monicăi Niculescu.

Impulsionat de fostul lider mondial de simplu, dublul nostru a intrat rapid în meci, reușind și primul break (2-1). Franțuzoaicele au reacționat imediat, au recuperat punctul pierdut și s-au desprins din nou (2-3). În acel moment, însă, și-a intrat în rol Monica Niculescu, care a izbutit câteva lovituri impresionante fie de lângă fileu, fie de pe fundul terenului. Și cum Simona și-a menținut sus nivelul de joc fetele noastre au reușit un nou break (6-5). Și au închis setul (7-5) după aproape 50 de minute de joc.

Actul secund a durat cam tot atât, însă de această dată Garcia și Mladenovic s-au impus mult mai clar (6-3). A urmat decisivul, care a început cu Halep și Niculescu în prim-plan: 1-0 și trei mingi de break. N-a fost, însă, să fie punct pe serviciul advers. Mai apoi, la 2-2, a fost rândul Franței să conducă cu 40-0. Simona și-a salvat, însă, serviciul cu execuții fenomenale. N-a mai făcut-o și la 4-4, iar franțuzoaicele n-au lăsat să le scape victoria din mână (4-6). Astfel că visul Simonei de a câștiga Fed Cup se amână pentru la anul.  

Irina Begu s-a accident la picior

În celelalte meciuri disputate ieri, ambele la simplu, cele două semifinaliste și-au împărțit victoriile. Mai întâi, Halep a făcut un nou meci mare. De data aceasta în fața numărului 1 francez, Caroline Garcia. Condusă (0-4), românca a revenit uluitor având 5-4 și 30-0. N-a reușit, însă, să concretizeze astfel că s-a ajuns la tie-break în care franțuzoaica s-a impus la mustață (8-6). Halep și-a adjudecat, însă, următoarele două seturi în stil de mare campioană (6-3, 6-4). "Nu mi-am dorit să joc trei ore, dar dacă a trebuit am fost pregătită şi mă bucur că am putut să fiu destul de solidă la final. Cred că mentalul a făcut diferenţa asta şi mă bucur că am fost mai puternică".

Celălalt meci de simplu de ieri s-a disputat într-o altă distribuție, căpitanii nejucători hotărând să le trimită pe teren pe Irina Begu și Pauline Parmentier în locul Mihaelei Buzărnescu, respectiv a Kristinei Mladenovic. Bucureșteanca n-a prins o zi prea bună și s-a înclinat (3-6, 6-2, 2-6) după ce a acuzat și o accidentare la glezna dreaptă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net