Visul Simonei s-a oprit în sferturi

Ultima actualizare:

    Simona Halep nu a putut repeta performanţa din 2014, când a jucat în semifinale la WimbledonFoto: AP
Simona Halep nu a putut repeta performanţa din 2014, când a jucat în semifinale la WimbledonFoto: AP

România a rămas fără reprezentanţi la Wimbledon. Simona Halep a fost eliminată marți (5 iulie) în sferturile de finală de nemţoaica Angelique Kerber, care s-a impus cu scorul de 7-5, 7-6.

Simona Halep şi Angelique Kerber au disputat marți unul dintre cele mai echilibrate meciuri de la acest turneu. Pe iarba londoneză, doar câteva mici greşeli ale româncei au înclinat balanţa în favoarea jucătoarei din Germania, care a profitat şi de siguranţa dată de cucerirea unui titlu de Grand Slam, cel de la Australian Open, în luna ianuarie. Kerber s-a impus cu scorul de 7-5, 7-6, după o oră şi jumătate de joc şi şi-a asigurat o întâlnire în semifinală cu americanca Venus Williams, cea care a devenit, la 36 de ani, cea mai vârstnică semifinalistă din 1994, de la Martina Navratilova. Venus a învins-o cu scorul de 7-6, 7-2 pe kazaka Iaroslava Şvedova, care e antrenată de românul Victor Ioniţă. 

Pentru Simona Halep urmează turneul de la Bucureşti, acolo unde e principala favorită şi unde îşi va afla adversara duminică. Ea pleacă de la Londra mai bogată cu 300.000 de euro şi cu 440 de puncte, care însă nu o vor ajuta pe termen scurt, căci nu va urca mai sus de locul 5 după turneul de la Wimbledon. Dacă Venus Williams va cuceri titlul, atunci ea o va depăşi pe Simona Halep, românca urmând să coboare pe 6.

Până să joace la Bucureşti, Simona va afla, azi, dacă va fi sau nu portdrapelul României la Jocurile Olimpice. Decizia va fi luată la Adunarea Generală a COSR, contracandidata ei fiind cea mai valoroasă handbalistă a lumii, Cristina Neagu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net