Washington, primul hop spre locul 1 mondial

Ultima actualizare:

    Simona Halep speră să ajungă numărul unu mondial la finalul sezonului de hardFoto: Guliver/ Getty Images
Simona Halep speră să ajungă numărul unu mondial la finalul sezonului de hardFoto: Guliver/ Getty Images

Aflată pentru prima dată la turneul de la Washington, dotat cu premii de 230.000 de dolari, Simona Halep este favorită 1. Dincolo de acomodarea cu suprafaţa rapidă şi cu fusul orar, românca ţinteşte titlul la US Open şi locul 1 mondial, motiv pentru care concursul din această săptămână nu are o miză uriaşă.

Beneficiară a unui wild-card, Simona Halep va juca în primul tur contra americancei Sloane Stephens. Scorul întâlnirilor directe dintre cele două jucătoare este de 3-2 pentru româncă. Halep a câştigat ultimele două partide, în 2014, la Roland Garros, şi 2015, la Miami. În continuare, dacă s-ar respecta calculele hârtiei, Simona ar urma să joace contra americancei Shelby Rogers, apoi în sferturi contra favoritei 7, Ekaterina Makarova, în semifinale contra favoritei 3, Lauren Davis şi în finală contra franţuzoaicei Kristina Mladenovic.

Aparent, este un traseu lejer, numai că lucrurile sunt mai complicate, căci pentru Halep acesta e primul meci după o vacanţă binemeritată, iar mai mult decât atât, e primul pe ciment după zgură şi iarbă. Aşa că acesta e şi motivul pentru care nici ea şi nici Darren Cahill nu au un alt obiectiv la Washington decât acela de a se acomoda cu suprafaţa, cu fusul orar şi, evident, de a câştiga câteva meciuri pentru a acumula încredere şi puncte pentru lupta pentru poziţia de lider mondial.

”Vedem ce se întâmplă, e un vis al meu să fiu numărul unu, dar nu pot să mă pronunţ dacă sau când se va întâmpla”, a spus Simona la plecarea spre Statele Unite, iar primul hop este participarea la turneul de la Washington. 

Tot pe tabloul principal, în a doua jumătate, se află Monica Niculescu şi Patricia Ţig. Niculescu va juca împotriva japonezei Nao Hibino, pentru un loc în optimi, posibil, chiar contra Patriciei Ţig. Aceasta va evolua în primul tur contra unei jucătoare venite din calificări.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net