Wimbledon 2019: Monica Niculescu şi Irina Begu sunt în ”optimi” la dublu

Ultima actualizare:

    Irina Begu și Monica Niculescu au avut o evoluție foarte bună în turul 2 de la Wimbledon 2019Foto: Marian Burlacu, Wimbledon
Irina Begu și Monica Niculescu au avut o evoluție foarte bună în turul 2 de la Wimbledon 2019Foto: Marian Burlacu, Wimbledon

Favorite cu numărul 15 în proba de dublu la turneul de Mare Șlem de la Wimbledon, Monica Niculescu şi Irina Begu au câștigat cu 6-3, 3-6, 6-0 meciul cu cuplul Xinyun Han (China) / Oksana Kalaşnikova (Georgia), după o oră şi 28 de minute de joc.

Cele două jucătoare au venit cu zâmbetul pe buze la centrul de presă, fericite pentru victorie și mulțumite de joc. ”Și uite cum am intrat noi în a doua săptămână la Wimbledon!”, a rostit veselă Monica, după care a făcut o analiză disputei abia încheiată: ”Mi-a plăcut foarte mult setul 3. Ca joc, ca atitudine, ca tot. Așa mi-ar plăcea să jucăm tot timpul. Să fim pozitive. Cu energie. Primul set m-am simțit prea... Nu eram relaxată în teren. În decisiv am atins un nivel ca la Fed Cup. Concentrate pe fiecare punct. Setul decisiv a fost mai bun acum decât în meciul trecut. Puțin diferit fiindcă jucau diferit. În primul meci, adversarele au jucat foarte bine. Kontaveit, cel puțin... Și-a dorit foarte mult și juca foarte bine. Iar Kasatkina nu poți să dai greș cu ea. Știe. Dă bine. Puțin noroc acolo. Au avut set, 3-1 și minge de 4-1. Dacă făceau 4-1 ar fi fost greu”.  Și Monica, și Irina au refuzat să vorbească despre atingerea vreunui obiectiv la acest turneu. ”Vom lua meci cu meci”, au spus ele. Iar Irina a continuat: ”Toate meciurile sunt grele. Noi jucăm de atâta timp și știm. Avem nevoie de ritm. Să ne recunoaștem pe teren. Meciurile acestea ne dau încredere. Ne simțim din nou una pe cealaltă. Și vom vedea ce va fi”. 

La Melbourne, în 2018, au început tot cu ”decisive”

Rugate să facă o comparație cu alte turnee de Mare Șlem la care au participat cele două componente ale echipei de Fed Cup a României s-au referit la semifinala din Australia. ”Îți aduci aminte cât de greu a fost și acolo”, i-a spus Monica Irinei. ”E foarte greu să compari un turneu cu altul, mai ales unul pe iarbă, unde orice meci este deschis”, a spus Begu. ”Cam așa am început și în Australia... (n.r. - în 2018, când au ajuns până în semifinale) Cu decisiv!”, a completat-o Niculescu (moment în care cele două jucătoare au izbucnit în râs). ”Suntem pe drum cel bun!”, a glumit Monica. ”Acolo am făcut decisiv cu Petkovic și Baroni, Moore și Perez, cu Brady și King... Suntem în cărți!”Spre deosebire de zilele trecute, astăzi vremea a fost mai răcoroasă la Londra. Aspect subliniat și de jucătoarele noastre. ”Foarte cald aici! Neașteptat de cald. Azi a fost bine”, a comentat Monica. Iar apoi s-a referit la ambianță: ”A fost cam gălăgie. Lumea trecea. Am auzit o doamnă spunând: <<Alex! Alex!>> Chiar îmi venea să zic ceva” (alt moment în care jucătoarele noastre s-au amuzat copios) ”Altfel, eu sunt mai bine cu gambele”.În optimile de finală, Niculescu şi Begu vor întîlni perechea Su-Wei Hsieh (Taiwan)  /Barbora Strycova (Cehia), care a câștigat cu 6-2, 6-2 meciul cu Ekaterina Alexandrova (Rusia) / Viktorija Golubic (Elveţia). Pentru prezența în această fază a turneului de la Wimbledon Monica și Irina vor împărți 32.000 de lire sterline (35.600 de euro).

Vor exersa scheme de dublu în această duminică

Cu toate că în această duminică nu se vor disputa meciuri la All England Lawn Tennis and Croquet Club, baza fiind închisă, Irina Begu și Monica Niculescu vor efectua antrenamentul obișnuit în vecinătate. ”Vom exersa câteva scheme de dublu. Cum am făcut și la Fed Cup”, ne-a spus Monica. Apoi, la plecare, Irina a spus: ”Ne vedem luni!”. Iar Monica a replicat: ”Cum luni?” Și a punctat cu o nouă glumă: ”De fapt, da, căci eu plec cu Alex!” Iar apoi, amuzate, cele două jucătoare s-au îndreptat, pe culoar, spre zona jucătoarelor. 

Sorana Cîrstea a fost eliminată în turul doi al probei de dublu

Alături de Galina Voskoboeva (Kazahstan), Sorana Cîrstea a fost eliminată, astăzi, în turul doi al probei de dublu din cadrul ediției 2019 a turneului de la Wimbledon. Ele au pierdut (4-6, 3-6) în fața cuplului Alize Cornet (Franța) / Petra Martic (Franţa/Croaţia), într-o oră şi 33 de minute.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net