Wimbledon 2019: Simona Halep își dorește revanșa cu Shuai Zhang

Ultima actualizare:

    Simona Halep a făcut un joc foarte sigur cu Cori Gauff în optimile de finală de la Wimbledon 2019Foto: EPA-EFE
Simona Halep a făcut un joc foarte sigur cu Cori Gauff în optimile de finală de la Wimbledon 2019Foto: EPA-EFE

Calificată în sferturile de finală ale ediției 2019 a turneului de Mare Șlem de la Wimbledon, după o victorie clară (6-3, 6-3) cu americanca de 15 ani Cari Gauff, Simona Halep își propune să câștige disputa cu Shuai Zhang, care o conduce cu 2-1 la ”general”.

Constănțeanca a declarat pentru Eurosport după meciul cu jucătoarea revelație a turneului: "Sunt foarte fericită că am ajuns iar în sferturi. Este un turneu deosebit, special pentru mine. Cred că spectatorilor le-a plăcut mult meciul. Anul trecut a fost cel mai bun pentru mine. Am câştigat Roland Garros. Acum scopul meu principal este să mă simt bine pe teren. Cu Shuai Zhang sper să-mi iau revanşa. Voi da totul pe teren".

Locul 50 WTA, Zhang a întrecut-o, cu scorul de 6-4, 1-6, 6-2, pe Daiana Iastremska (Ucraina, locul 35 WTA). Asiatica are 2-1 în disputele cu Halep. Victoriile chinezoaicei datează din 2016: 6-4, 6-3, în turul I, la Australian Open, şi 6-0, 6-3, în ”optimi”, la Beijing. Halep s-a impuns în 2012, în turul I la Indian Wells, scor 6-1, 6-1.

Aflată pe locul 6 în clasamentul WTA la zi, Simona Halep este a doua dintre marile favorite rămasă încă în cursa pentru câștigarea turneului. Barty, Osaka, Pliskova și Bertens au fost eliminate, iar în acest moment Kvitova este la egalitate (1-1) la seturi cu Konta într-un meci care se desfășoară pe Terenul Central. 

Pentru calificarea în sferturile de finală Wimbledon, Halep va primi cu un premiu de 294.000 de lire sterline (328.000 de euro) şi va acumula 430 de puncte WTA.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net