Aflată în vecinătatea Terenului nr. 1 de la All England Lawn Tennis and Croquet Club, ”Terasa Aorongi” sau ”Colina lui Henman” este locul de unde iubitorii de tenis urmăresc, pe ecrane video uriașe, meciurile de pe principalele două arena ale complexului, acolo unde este mai greu de obținut bilet. Așa s-a întâmplat și ieri, când zeci de oameni au privit finala care Simona Halep a câștigat-o cu 6-2, 6-2 în fața Serenei Williams.


Numele vechi al respectivei coline vine de la Parcul Aorangi, un teren care a aparținut London New Zealand Rugby Club până în 1981, când a fost cumpărat de All England Club. 
Cuvântul Aorangi făcea trimitere la numele celui mai înalt munte din Noua Zeelandă, muntele Cook sau Aoraki (3.724 metri). Din 1990, când evoluția tehnologică a permis montarea de ecrane video acolo, dealul a fost denumit după jucătorul britanic Tim Henman. Fanii săi se adunau acolo pentru a-l încuraja în tentativele sale de a câștiga turneul de la Wimbledon. 
După retragerea lui Henman, colina a mai primit și alte nume, toate inspirate de la acelea ale unor jucător de tenis, desigur. În cazul lui Andy Murray, de pildă, au existat diverse variante: ”Murray Mount” sau ”Murrayfield” cu trimitere și la stadionul din Edinburgh. Cu toate acestea, și astăzi se folosește îndeosebi varianta ”Colina lui Henman”.  

Loading...