WTA a confirmat: Simona Halep e lider mondial până la finalul anului 2018

Ultima actualizare:

    Simona Halep va incheia pentru a doua oara consecutiv anul pe primul loc in clasamentul WTAFOTO: EPA
Simona Halep va incheia pentru a doua oara consecutiv anul pe primul loc in clasamentul WTAFOTO: EPA

WTA a confirmat faptul că Simona Halep nu mai are cum să piardă primul loc în clasamentul mondial al tenisului feminin până la finalul anului.

WTA a confirmat, luni, că Simona Halep va fi numărul 1 mondial la finalul anului, pentru a doua oară consecutiv, indiferent de rezultatele pe care le va obţine la turneul de la Moscova şi la Turneul Campioanelor, în ultimele două săptămâni ale sezonului. Comunicatul oficial al celor de la WTA a fost îmbrăcat și într-o declarație a președintelui WTA, Steve Simon: ”Simona s-a bucurat de încă un sezon extraordinar şi este un privilegiu să sărbătorim performanţa ei de a fi pentru a doua oară consecutiv pe locul I WTA la finalul anului. Să câştigi un titlu de Grand Slam şi să joci şase finale de-a lungul sezonului sunt realizări remarcabile, în timp ce în afara terenului Simona întruchipează toate valorile care se potrivesc liderului circuitului feminin”, a declarat Steve Simon, preşedinte şi CEO WTA.

Simona Halep, lider mondial până la finalul anului 2018 și ajunge la 60 de săptămâni pe primul loc

Simona Halep a declarat: ”Să termin sezonul pe locul I anul trecut a fost o imensă onoare pentru mine. Să o fac a doua opară, în 2018, reprezintă o realizare specială, mai ales în anul în care am câştigat primul Grand Slam. Să pot să-mi văd numele din nou alături de alte legende care au fost pe locul I la finalul anului mă face foarte mândră”, a spus Halep.

Simona Halep este a 13-a jucătoare din istoria tenisului care termină pe primul loc doi ani la rând, de la introducerea ierarhiei computerizate în 1975.

Simona Halep a fost pentru prima dată lider mondial WTA la 9 octombrie 2017, după disputarea finalei de la Shanghai, şi de atunci s-a menţinut pe această poziţie, cu excepţia unei scurte perioade după Australian Open. Halep a fost a 25-a jucătoare care urcă pe locul I.

Pentru Simona Halep, care luni a început săptămâna cu numărul 50 în fruntea clasamentului WTA, rămânerea pe prima poziție până la finalul anului înseamnă că va ajunge cel puțin la 60 de săptămâni pe primul loc. Cu ele va trece pe locul 10 în clasamentul all-time al liderilor mondial.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net