Stilul de viaţă şi moştenirea genetică sunt răspunzătoare de starea fiecăruia de sănătate, dar ştiai că şi un animal de companie, prietenii sau chiar pasiunile o pot influenţa? Uite ce efecte benefice au o pisică, un câine, o pasăre sau un peştişor asupra organismului tău.


Pisica e o variantă excelentă, pentru că e şi uşor de îngrijit. Mai greu e când pleci în vacanţe şi nu o poţi lua cu tine. O pisică te poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale, întrucât are capacitatea de a stabiliza activitatea inimii şi de a înlătura nevralgiile. Cu alte cuvinte, în loc să începi un tratament medicamentos, încearcă mai întâi să aşezi pur şi simplu felina pe locul dureros. De altfel, chiar ea va găsi locul dureros şi se va lipi singură de acesta şi va începe să toarcă. Urmarea? Durerea va dispărea destul de repede.

Un câine le-ar putea fi de mare ajutor celor care suferă de hipotensiune, situaţie în care plimbările zilnice în aer liber nu pot fi decât binevenite. S-a constatat că prezenţa frecventă a unui câine contribuie la normalizarea tensiunii arteriale şi a nivelului colesterolului, că posesorii de câini trăiesc mai mult după ce au suferit un atac de cord, întrucât fac mai multă mişcare decât cei care nu au un asemenea prieten.

O pasăre, cum ar fi canarul sau peruşul, îi poate ajuta pe cei predispuşi la tulburări cardiace, medicii susţinând că ascultatul unui ciripit vesel de păsărele are efect de linişte. Canarii şi peruşii sunt cele mai comune păsări care pot fi ţinute în colivie, fiind şi cel mai uşor de întreţinut. 

Peştişorii în acvariu au şi ei o contribuţie importantă. Simpla privire a acestora, mai ales dacă sunt multicolori, este o metodă excelentă de înlăturare a stresului, precum şi de odihnire a ochilor obosiţi, conform www.femeia.ro.

 
 
Loading...