Credeaţi că numai noi, oamenii, suntem capabili de iubire? Staţi liniştiţi, necuvântătoarele pot să iubească, de multe ori, mai intens şi mai sincer decât mulţi dintre noi. Chiar dacă nu îşi pot face declaraţii siropoase, gesturile dintre ele fac cât o mie de cuvinte.


În curând, totul se va umple de inimioare, flori şi mesaje de dragoste sub toate formele.

Urmează Valentine’s Day, apoi Dragobetele. Cuplurile se ţin mai strâns de mână, zâmbesc mai mult, se sărută mai des. Dragostea pluteşte în aer.

15-special-3.-2col-shutterstock_439305976.jpg

O inimă la apus de soare, ce poate fi mai romantic?!

Însă dacă ne uităm mai bine, vedem că ea e peste tot în jur. Şi animalele formează relaţii pe viaţă, se iubesc, se alintă, fac dragoste cu plăcere.

15-special-4.-2col-shutterstock_77019364.jpg

Sărut pasional între doi elefanţi

Fotografi din toată lumea au surprins elefanţi, maimuţe, pinguini, păsări şi chiar melci în ipostaze tandre care ne demonstrează că şi necuvântătoarele sărbătoresc „Ziua îndrăgostiţilor”. 

15-special-5.-2col-fasingur-info4.jpg

Doi blănoşi drăgăstoşi

„Există un ataşament între animale, formează cupluri solide, întemeiază familii şi îşi cresc puii împreună. La unele specii, legăturile sunt pe viaţă. Iar dacă unul dintre parteneri moare, celălalt nu îşi mai reface viaţa.

15-special-7.-1col-pentruanimale-ro4.jpg

“Nimic nu ne poate despărţi”

Cele mai solide cupluri formează turturelele, lebedele, delfinii şi pinguinii. Am văzut nurci care dorm pe spate, pe apă, ţinându-se de mână.

15-special-8.-1col-pulptastic-com-romeo-si-julieta.jpg

Romeo şi Julieta în varianta canină

Sau căţei care, rămaşi fără partener, deveneau trişti, refuzau să mai mănânce”, mărturiseşte medicul veterinar Daniel Lescai. În ceea ce priveşte sexul, specialistul spune că şi animalele simt plăcere.

15-special-6.-2col-shutterstock_697509448.jpg

“Aşa, da, da, acolo e bine!”

„În primul rând o fac din instinct. Însă cu siguranţă există şi plăcere, dacă ar fi neplăcut, nu s-ar întâmpla”, mai spune specialistul.

10 lucruri uimitoare pe care nu le ştiaţi despre animale

 

Pinguinii se împerechează pe viaţă, iar la unele specii, masculii le dăruiesc aleselor pietricele atunci când le curtează. 

 

Porcul are penisul sub forma unui tirbuşon, care se potriveşte perfect cu vaginul femelei, acesta fiind ca un fermoar. Masculul poate ejacula jumătate de litru. Dacă li s-ar permite să trăiască mult, aceste animale ar forma un cuplu solid.

 

La iepuri, actul sexual poate dura chiar şi o secundă. La tauri durează 45 de secunde, însă câinii pot sta cuplaţi chiar şi o oră. 

 

Răţoiul e înzestrat cu un penis de 10-15 cm. Asta deoarece anatomia corpului nu-i permite să ajungă uşor la femelă.

 

Pentru a rămâne însărcinate, pisicile trebuie să aibă 6-12 contacte sexuale în decurs de câteva ore.

15-special-9.-2col-shutterstock_26357245.jpg

Pinguinii sunt foarte romantici atunci când se curtează

Elefanţii fac parte din cele trei specii de mamifere care au menopauză (celelalte două fiind balenele cu cocoaşă şi femeile), aflăm de pe inbors.com. Femela de elefant african are cea mai lungă durată a sarcinii: 22 de luni. 

 

Există animale homosexuale. O astfel de tendinţă s-a putut observa la oi, girafe, elefanţi, lei, hiene, raţe, vulturi, porumbei, pescăruşi, chiar libelule şi şopârle. Spre exemplu, aproape un sfert din perechile de lebădă neagră sunt homosexuale.

 

Melcii sunt hermafrodiţi, adică au organe de reproducere atât masculine, cât şi feminine. Cu toate acestea, trebuie să se împerecheze între ei pentru a avea urmaşi. După împerechere, ambii au capacitatea de a depune ouă.

 

Căluţul de mare e cel mai lent peşte, care se deplasează cu doar 0,02 km pe oră. La ei, masculul este cel care aduce puii pe lume. Femela depune ouăle în punga masculului, pentru ca el să le fertilizeze în interior. Procesul durează 2-3 săptămâni.

 

Femelele de dihor pot să moară dacă nu se împerechează. În perioadele de călduri, corpul lor secretă foarte mult estrogen, hormon care, dacă stă prea mult timp în sânge, poate cauza o anemie aplastică a măduvei osoase.

 

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: