Anunţ şocant la intrarea în Grădina Zoologică din Melbourne, Australia! Vizitatorii sunt avertizaţi să nu le ofere primatelor banane, morcovi sau mere pentru că acestea sunt la dietă şi fructele din comerţ le strică dinţii pentru că au prea multe zaharuri. Îngrijitorii de la zoo au avut grijă să îi instruiască pe paznici să „fie mai atenţi la darurile pentru animale” aduse de vizitatori pentru că unele dintre maimuţe sunt aşa de grase că nu se mai suie în copaci.


Atenţie, nu le daţi banane maimuţelor pentru că sunt la regim! Îngrijitorii de la zoo sunt disperaţi. Majoritatea primatelor au ajuns la controlul anual efectuat de veterinarul Michael Lynch cu câteva kilograme în plus şi cu grave probleme de dentiţie. Cauza este una singură: fructele modificate genetic oferite animalelor de vizitatori. Şi după ce au pus gura pe bananele din comerţ, maimuţele nu au vrut să mai mănânce banane din bananier. Unele dintre ele au ajuns supraponderale şi stau la rădăcina copacului sperând să le arunce cineva ceva de mâncare.

foto_123rf_32604942_l.jpg

macaci gradina zoo
Pentru macacii dolofani, regimul de slăbit este un chin de nedescris
foto 123rf

Specialiştii din cadrul Departamentului Australian pentru Sănătate, fructele modificate genetic nu îi afectează în aşa mare măsură pe oameni, însă la maimuţe efectul poate fi dezastruos. Multe dintre ele fac diabet şi ajung supraponderale. Un urangutan şi opt macaci sunt de nerecunoscut după ce timp de câteva luni bune au fost răsfăţaţi de vizitatori. „Fructele modificate genetic creează o anumită dependenţă la zahăr. La macaci de exemplu, o banană poate declanşa un veritabil război pe mâncare în cadrul aceleiaşi comunităţi, pentru că exemplarele sunt de multe ori precum drogaţii aflaţi în sevraj”, a explicat Lynch. Interdicţia este în vigoare până în vara anului următor, timp în care „pacienţii” vor trebui să slăbească mâncând batoane proteice şi cu minerale.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: