Unii câini nu sunt făcuţi să devină poliţişti! Iar Gavel, din Queensland, Australia, e cel mai bun exemplu. Degeaba strămoşii lui au fost eroi ai forţelor de ordine, el e suflet de artist şi urăşte violenţa.


Gavel şi-a început cariera în rândul forţelor regale de ordine din Queensland în 2016, când avea doar 10 luni. Căţeluşul provenea din părinţi campioni, cu „pedigree” şi poliţiştii erau convinşi că „în 16 luni Gavel va prinde criminali periculoşi şi va lua urma celor mai fioroşi hoţi”. A început antrenamentele specifice unui K9 şi a fost un campion la probele fizice. Însă la proba „prinde hoţul” toată lumea a încremenit. Ciobănescul german a început să dea din coadă şi să se joace cu răufăcătorul.

Guvernatorul din Queensland, Paul de Jersey, a ţinut morţiş să îi strângă lăbuţa atunci când a aflat că Gavel va intra în poliţie şi a fost şocat să afle că dulăul poliţist a fost trimis „anticipat” la pensie pentru că „avea tendinţa să coalizeze cu infractorii”. După 10 luni de antrenamente la baza specială Fernberg, poliţiştii i-au găsit altă menire dulăului: „câine social” şi rolul lui era să binedispună turiştii, să vegheze persoanele cu dizabilităţi şi să se joace cu copiii. „Chiar dacă nu prinde hoţi, Gavel a devenit ambasadorul poliţiei printre cetăţeni, promovând prietenia, încrederea şi solidaritatea”, a declarat şeful poliţiei.

De ce e nevoie pentru a fi câine poliţist

11_foto3-85-80-caters_friendly_police_dog_sacked_3.jpg

Când era pui, toată lumea îl vedea un erou poliţist

Pentru a ajunge ofiţer în trupele K9 ale poliţiei, orice patruped trebuie să respecte următoarele reguli:

  • trebuie să se înscrie în poliţie şi să înceapă antrenamentele specifice
  • să treacă cu bine testele fiziologice, să fie amprentat şi măsurat
  • trebuie să detecteze minciuna în timpul interogatoriilor
  • trebuie să treacă de „interviul de angajare” (teste fizice, medicale) şi să depună jurământul
  • după 2 ani de antrenamente poate fi numit ofiţer în cadrul diviziei K9 şi poate să primească însoţitor
  • trebuie să imobilizeze şi să prindă un hoţ în cel mai scurt timp posibil
  • trebuie să poată sări garduri de peste 5 m
Loading...
Citeste tot despre: