De când pisicile au început să fie domesticite, acum 9.500 de ani, oamenii s-au îndrăgostit de adorabilele feline, iar acum, în multe case, acestea sunt considerate membri ai familiei. Un expert în comportamentul animalelor, profesor la Universitatea din Bristol, şi o profesoară de fonetică au studiat mulţi ani pisicile şi au ajuns la nişte concluzii uimitoare despre comunicarea lor cu oamenii.


Expertul britanic John Bradshaw a studiat de-a lungul multor ani comportamentul câtorva specii de animale, în special pisici şi câini. Observaţiile sale din timpul acestui studiu au fost publicate în volumul „Cat Sense“. Potrivit lui Bradshaw, citat de National Geographic, pisicile fac foarte clar diferenţa între oameni şi feline, realizează că suntem specii diferite. Cu toate acestea, spre deosebire de câini, pare să nu le pese prea mult de acest lucru. „Atunci când sunt împreună cu oamenii, pisicile fac lucruri pe care le fac şi în preajma altor pisici: torc, îşi ţin coada ridicată, se alintă. Câinii, în schimb, îşi schimbă imediat comportamentul în preajma unei persoane. Felul în care un câine se joacă cu un om e complet diferit de felul în care se joacă cu un alt câine“, este una dintre concluziile expertului. Pisicile realizează că suntem fiinţe mai mari decât ele, fizic, dar şi fiinţe superioare, crede expertul, demontând teoria că felinele consideră oamenii doar nişte pisici mai mari.

Citeşte aici ce reprezintă diferitele tipuri de mieunat ale unei pisici şi de ce reacţionează toate la sunetul „pis-pis-pis“.

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: