"Cel mai singur elefant din lume", eliberat de la grădina zoologică după 30 de ani petrecuți în captivitate

Ultima actualizare:

    Kavaan nu a interacținat cu alt elefant din anul 2012 Sursă foto: Captură video
Kavaan nu a interacținat cu alt elefant din anul 2012 Sursă foto: Captură video

Un elefant care trăiește singur în condiții oribile într-o grădină zoologică din Pakistan va primi în cele din urmă șansa unei vieți mai bune, a declarat sâmbătă grupul de bunăstare a animalelor.

Supranumit „cel mai singuratic elefant din lume” de activiștii pentru drepturile animalelor, Kaavan a petrecut mai bine de 30 de ani în faimoasa grădină zoologică Marghazar din Islamabad înainte de a atrage atenția militanților - inclusiv Cher. Ei au început să facă lobby pentru relocarea sa în urmă cu aproximativ patru ani, relatează independent.co.uk.

Elefantul Kavaan, o șansă la libertate, după mai bine de 30 de ani în capitivitate 

Martin Bauer, un purtător de cuvânt al grupului Four Paws al campaniei pentru bunăstarea animalelor, a declarat că Kaavan a primit în sfârșit aprobarea medicală pentru a călători, cel mai probabil într-un sanctuar pentru animale din Cambodgia. Aici elefantul va avea companie și condiții mai bune de trai. 

Kaavan a fost supus unui examen medical complet înainte de a pleca de la grădina zoologică vineri, iar medicii veterinari au constatat că este supraponderal.

Elefantul are probleme de sănătate din cauza condițiilor în care a trăit 

"Din cauza malnutriției și a lipsei de exercițiu fizic, Kaavan prezintă semne vizibile de obezitate. De asemenea, unghiile sale sunt crăpate și malformate, ceea ce poate fi atribuit pardoselii și structurii inadecvate a locului în care a locuit", a spus dr. Amir Khalil, medic veterinar cu Four Paws.

Kavaan a fost închis timp de mai bine de 30 de ani 

Kaavan a ajuns pentru prima dată la grădina zoologică în 1985 ca un cadou pentru Pakistan din partea Sri Lankăi. Elefantul nu a fost întotdeauna atât de singur și, timp de mulți ani, a împărtășit o mică cușcă cu partenerul Saheli, care a murit în 2012.

De atunci zilele sale au fost mai lungi și mai triste, dar iată că situația dramatică pare să își fi găsit, în cele din urmă, o soluționare.

image
image
image
image
image
image
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net