Zeci de pisici tărcate, pătate, colorate şi răsfăţate au ajuns la prima clinică veterinară din lume care internează şi tratează pisicile bolnave de COVID-19. Şeful Serviciului Naţional Veterinar rus, Nikolai Vlasov, a aprobat testarea pisicilor şi carantinarea lor imediată.


 Rusia se confruntă cu un val de peste 8.500 de cazuri noi de coronavirus în fiecare zi şi are 387.700 de persoane contaminate şi 4.400 de oameni care au decedat din cauza virusului ucigaş. Autorităţile au făcut 10 milioane de teste până în prezent şi de o săptămână testează inclusiv animalele de companie ale persoanelor care au fost diagnosticate cu boala necruţătoare. Şeful Serviciului Naţional Veterinar rus, Nikolai Vlasov, a fost nevoit să aprobe inclusiv testarea pisicilor după ce câteva au fost diagnosticate cu COVID-19. 

Virusul se răspândește rapid printre pisici

foto_mare_front_1.jpg

Miorlau! Mi-au pus mască numai pentru poză pentru că eu nu dau virusul mai departe

 

Recent, primul centru de carantină pentru pisici a fost inaugurat la Moscova şi adăposteşte 46 de exemplare care aveau în nas şi gât virusul ucigaş, informează RT. Până recent, pisicile puteau sta în carantină împreună cu stăpânii lor care aveau simptome uşoare de COVID-19. 

Dar visurul se răspândeşte cu rapiditate între pisici şi nu există teste clinice care să confirme că virusul de la pisică nu se poate transmite la om. Vlasov a declarat că, în opinia lui, pisica este ”punctul final de transmitere a virusului”, dar că acest lucru trebuie confirmat de testele din laborator. Între timp, cele 46 de exemplare sunt tratate şi după aproximativ 6 zile dau semne vizibile de însănătoşire.

front_detaliu1_pisici_carantina_1.jpg

Olea, prima mâţă care a scăpat de virus şi a ieşit din centru

Nici o pisică nu a făcut forme severe de boală şi a dezvoltat imunitate la virus. Printre mâţele carantinate Saşa, Olea şi Tişa sunt cele mai răsfăţate pentru că se bucură de întreaga atenţie a asistentelor care rareori îşi pun mască pe faţă în prezenţa lor. Un studiu realizat de cercetătorii britanici a confirmat la începutul lunii mai că pisicile se pot îmbolnăvi de COVID-19, dar este puţin probabil să facă forme severe.

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: